X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

7 sfaturi pentru a suporta mai ușor canicula

4 iul. 03:00   Diverse
1107

Canicula nu cedează pozițiile, deși nu am ajuns încă la mijlocul verii.

Vom reuși să rezistăm valului de căldură dacă vom remodela puțin regimul nostru de activitate. Iată 7 sfaturi despre cum să o facem mai bine.

1. Pe caniculă trebuie să ne trezim mai devreme. Dacă nimeni nu vă așteaptă la ora 6-7 dimineața la locul de muncă, aveți posibilitatea să faceți o parte din treburile casnice, asociate cu munca fizică (spălarea pardoselilor, udarea florilor, curățenia în curte etc).

2. Este bine ca plimbările și exercițiile fizice să le faceți dimineața – în timpul zilei nici copiii, nici pensionarii, nici alergătorii, nici yoghinii nu au ce căuta pe străzile fierbinți.

3. Într-o zi toridă micul dejun trebuie să fie masa principală.

4. Este inutil să visezi la siesta. Dar este mai bine să planifici ziua de muncă astfel încît să nu te ocupi de cele mai responsabile sarcini în orele toride – în această perioadă capacitatea de muncă scade.


5. Veți suporta mai ușor arșița dacă veți renunța la prînzul tradițional cu carne în favoarea unor gustări ușoare la fiecare 3 ore - legume, fructe sau lactate.

6. Cu copiii este mai bine să ieșiți la plimbare după ora 19-20, la fel cu activitățile grădinărești și alte lucrări în aer liber.

7. Medicii recomandă să luați cina mai tîrziu decît de obicei, fără a abuza de alimentele bogate în proteine.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав