Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

5 plante vindecătoare pe care trebuie să le ai în casă

6 oct. 2019,, 02:00   Externe
4691 0

Plantele de apartament nu sînt doar pentru decor. Plantele pot curată aerul din casă și oferă o serie de beneficii pentru sănătate, te fac să te simți bine și să ai o viață mai sănătoasă. Iată 5 plante vindecătoare pe care trebuie să le ai în casă.

1. Levănțică pentru eliberarea de stres

De sute de ani levănțică este folosită că sedativ pentru eliberarea de stres și tensiune. Doar adaugă levănțică în cadă cînd faci baie și te vei bucură de beneficiile aromoterapiei care te va calmă. Sau poți folosi plantă pentru a face un ceai relaxant. Aromă levanticai încetinește ritmul cardiac, scade tensiunea arterială și te relaxează.

2. Ferigă de Boston pentru curățarea aerului

Un studiu realizat de NASA au scos la iveală faptul că unele plante de apartament, precum ferigă de Boston, pot purifică casă, protejînd ocupanții de toxinele periculoase. Pentru că aerul să fie purificat pune două-trei ferigi per camera, la distanță una de cealaltă astfel încît fiecare plantă să poată respiră.

3. Aloe vera poate reduce durerea și inflamatiile

Aloe vera conține o mulțime de compuși care reduc inflamatiile, umflaturile, rosetea, durerea și mîncărimea. Taie pe orizontală o frunză de aloe vera și pune-o peste rana. Te va ajută să te vindeci mai repede. Gelul de aloe pus peste pielea rănită poate crea un bandaj natural.

4. Mentă liniștește stomacul

Ceaiul de mentă poate fi folosit pentru a reduce greață și răul de dimineață. Pune o lingură de frunze uscate de mentă într-o ceașcă de apă fierbinte, lasă timp de 30 de minute, apoi strecoar-o și bea-o. De asemenea, poți mînca o frunză proaspătă de mentă în timp ce bei ceai din plante.

5. Pătrunjel pentru alina alergiile


Pătrunjelul inhibă secreția de histamine, un compus care cauzează alergii, urticarii și febra de fan. Pur și simplu adaugă două linguri de frunze uscate de pătrunjel într-o ceașcă de apă fierbinte, așteaptă 10 minute, strecoară lichidul și consumă-l.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?