5 modalităţi de a depăşi oboseala în cîteva minute

11 iun. 23:30   Diverse
1243 0

De obicei, atunci cînd sîntem cuprinși de un sentiment de oboseală, încercăm fie să-l biruim cu o ceaşcă mare de cafea, sau cedăm în faţa tentaţiei dulci şi încercăm să ațipim. Dar ce să facem atunci cînd nu avem nici cafea, nici posibilitatea de a dormi?

Iată cîteva sfaturi pentru a vă ajuta să depăşiţi această problemă:

1. Ieşiţi la aer curat (cu adevărat curat– fără fum de ţigară) şi faceţi cîteva respiraţii adînci. Oxigenul dă energie organismului: respirînd suficient de profund, corpul se va umple cu caldură - şi somnolenţa va trece.

2. Spălaţi-vă pe faţă cu apă rece. O mică "mustrare" cu apă rece va arăta sistemului nervos, cine e stăpînul – şi oboseala va trece.

3. Strîngeți patul. În cazul în care după somn organismul mai necesită odihnă, totuşi strîngeți patul. În primul rînd, pe patul acoperit nu va mai fi atît de confortabil de dormit şi pe de altă parte, acoperindu-l şi scuturînd plapuma, vă veţi înviora şi în cele din urmă vă veţi trezi.


4. Savuraţi o băutură răcoritoare. Sucul de grapefruit sau apă rece vă vor pune rapid pe picioare.

5. Mîncaţi într-un mod echilibrat. Nu încercaţi să vă aduceţi în formă prin diverse ciocolate, suprasaturate cu zahăr. Acest lucru măreşte nivelul de glucoză din sînge şi creşte oboseala. Iaurtul stropit cu miere şi cîteva migdale – iată ce vă va revigora repede.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?