COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

5 fructe de iunie bune pentru sănătatea ta

5 fructe de iunie bune pentru sănătatea ta

Cum 1 iunie deja e aproape, ne gîndim la multitudinea de fructe de sezon cu care vom putea înveseli farfuriile celor mici.

Pentru că este momentul potrivit să facem cît mai multe vizite prin piață, iată cîteva dintre fructele care apar în luna “Cireșar”:

1. Cireșele

Cum altfel să încep acest top dacă nu amintind chiar de aceste minunate fructe care apar în luna iunie și își intensifică aroma undeva pe la jumătatea lunii iulie…

2. Căpșunele


Un alt sortiment de fructe adorat de cei mici, dar și de cei mai mari. Pentru că nu se mai coc după ce au fost culese, asigură-te că le cumperi sau le culegi din grădină doar pe cele coapte. Din căpșune poți face dulceață pe care să o savurați iarna. Din păcate, congelate își pierd din gust și sînt destul de greu de folosit chiar și la prăjituri. Așa că profitați de ele in stare crudă.

3. Merele

Pe la mijlocul acestei luni apar merele dulci-acrișoare, acele fructe din care poți face cidru. Sau plăcintele acelea rapide cu mere care, servite reci, îți potolesc pînă și setea.

4. Zmeura

Din aceste fructe iese o dulceață delicioasă la care nici nu mai trebuie să adaugi îndulcitor. Sensibile dar deosebite, ai grijă să le consumi sau să le prepari cît mai repede, iar dacă observi vreun fruct alterat să-l îndepărtezi pentru a nu le strica pe toate.

5. Nucile verzi

Sînt niște fructe extraordinare care apar la jumătatea lunii iunie și din care se prepară dulceață ca la bunica, dar și o mulțime de tincturi și loțiuni care au numeroase beneficii pentru organism. sînt bune pentru ficat, stomac, inimă, îmbunătățesc circulația sîngelui și combat stresul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load