3 superalimente pe care trebuie să le mănînci în luna iunie

3 superalimente pe care trebuie să le mănînci în luna iunie

A venit și vremea celor mai colorate, dulci și suculente alimente ale anului. Vara înseamnă prospețime, vitamine și multă energie, dar asta doar dacă te bucuri de bunătățile de sezon. Iată cu ce trebuie să-ți răsfeți papilele gustative în această lună.


Pregătește-te pentru sezonul cald așa cum trebuie. HuffingtonPost a făcut lista alimentelor care trebuie consumate în luna iunie pentru un organism sănătos. Iată care sînt acestea:


1. Cireșele
Acum e momentul lor. Proaspete si gustoase, pline de antioxidanti si slabe in calorii, ciresele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica. Sunt excelente pentru digestie, iti protejeaza inima, iti imbunatatesc somnul si iti fac plinul de vitamina C. Le poti consuma fie simplu, ca gustare, iti poti face sucuri sau le poti pune in cerealele de la micul dejun.


2. Pepenii
Cu un procent de 96% apa, pepenii sunt printre cele mai hidratante alimente, iar asta ii face ideali pentru inceputul de vara. Beneficiile lor nu se opresc insa aici: acestia sunt bogati in vitaminele A, C si K, magneziu si potasiu, toate astea cu foarte putine calorii. Adauga castraveti in salate, in sandvisuri, chiar si iaurt sau transforma-i intr-o supa delicioasa de vara.


3. Prunele
Rude cu piersicile si cu ciresele, prunele sunt si ele pline de vitaminele A, C si K, la care se adauga fibre. Acestea ofera beneficii asupra sistemului cardiovascular, asupra creierului si a inimii. Sunt foarte usor de consumat: fie crude, fie in retete.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load