Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

2020 a fost unul dintre cei mai călduroși ani

15 ian. 2021,, 22:00   Externe
10612 0

Anul 2020 a fost unul dintre cei mai călduroși trei ani înregistrați vreodată a confirmat joi Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), transmite Agerpres. Temperaturile medii înregistrate anul trecut sunt aproape identice cu cele înregistrate în 2019, anul cu cele mai ridicate temperaturi din istoria măsurătorilor meteo.

Temperatura medie globală a atins 14,9 grade, cu 1,2 grade peste nivelurile observate înainte de revoluţia industrială în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, a declarat agenţia ONU cu sediul la Geneva.

Temperaturile medii pentru 2020, 2019 şi 2016 sunt aproape identice, potrivit datelor globale compilate de agenţiile de meteorologie europene, britanice, japoneze şi americane.

Astfel, 2020 este raportat ca fiind unul dintre cei mai călduroși ani înregistrați vreodată, în pofida apariţiei fenomenului „La Nina”, caracterizat prin temperaturi neobişnuit de scăzute în regiunile ecuatoriale ale Oceanului Pacific şi asociat cu inundaţii şi episoade de secetă.

„Acesta este un indiciu clar că semnalul global generat de schimbările climatice induse de om este acum la fel de puternic ca forţa naturii”, a declarat secretarul general al OMM, Petteri Taalas, într-un comunicat.


Totodată, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a subliniat că toate regiunile au cunoscut fenomene meteorologice extreme fără precedent.

„Ne îndreptăm spre o creştere catastrofală a temperaturii de 3 până la 5 grade Celsius în acest secol”, a avertizat Guterres, îndemnând lumea să facă din protejarea mediului principala prioritate pentru acest secol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?