TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

11 alimente pe care poți să le consumi și după ce au expirat

11 alimente pe care poți să le consumi și după ce au expirat. Probabil că ți s-a întîmplat și ție să găsești prin dulap un aliment expirat, dar care arată bine, nu miroase urît și nu are semne de mucegai.

Află că există unele alimente pe care le poți consuma în siguranță și după ce termenul de valabilitate este depășit. Da, ai auzit bine! În continuare vei afla care sînt acestea, scrie stiridinlume.ro.

11 alimente pe care poți să le consumi și după ce au expirat

Un studiu recent arată că în fiecare an, la nivel mondial se aruncă la gunoi mîncare în valoare de nu mai puțin de 317 miliarde de dolari. Un lucru care ne pune serios pe gînduri, mai ales că specialiștii britanici au demonstrat că unele alimente din frigider pot fi consumate şi după data de expirare cu două condiții: să fie ambalate şi să fie păstrate cîn condiții optime.

Mulți dintre oameni nu au înțeles că termenul trecut pe etichetă reprezintă gradul de prospețime al alimentelor, iar de cele mai multe ori, acestea nu devin toxice dacă au depășit data marcată pe ambalaj, ci pur și simplu nu mai au un gust la fel de puternic. În continuare vă vom prezenta cîteva alimente pe care le puteți consuma și după ce au expirat.


1. Pastele uscate

Pastele făinoase sînt sigure pentru consum și după ce au depășit data trecută pe ambalaj. În mod normal, acestea se pot consuma peparcursul a doi ani, dar se pot prepara și după mai mult timp pentru că nu conțin apă. Important este să fie ținute într-un loc uscat și răcoros.

2. Ouăle

Ouăle pot fi consumate şi după trei săptămîni de la data expirării. Bineînțeles că trebuie să fie păstrate în condiții de siguranță, iar parte de jos a frigiderului este cea mai indicată. Pentru a vă asigura că sînt bune pentru consum le puteți testa. Tot ceea ce trebuie să faceți este să le puneți într-o oală cu apă. Dacă plutesc sau miros urît aruncaţi-le imediat.

3. Carnea

Carnea proaspătă rezistă foarte mult timp, dar secretul este să o ținem în congelator. Astfel, o puteți prepara cu încredere.

4. Lactatele

Produsele lactate pot fi consumate în siguranță după data de expirare, atîta timp cît au fost ținute la frigider. Se spune că pentru lapte data se poate prelungi cu cinci zile, iar iaurtul poate fi consumat şi la două săptămîni de la data expirării, în cazul în care nu a fost deschis ambalajul.

5. Pîinea

Pîinea ținută la frigider poate rezista pînă la cîteva săptămîni. Dacă o lăsaţi într-un loc la temperatura camerei mucegăieşte şi devine sfărîmicioasă.

6. Murăturile

Murăturile pot rezista mulți ani de la data ambalării. Condiția este să fie ținuți la o temperatură scăzută. Bacteriile nu se ating de oţet sau sare şi asta împiedică stricarea produsului.

7. Salata

Dacă frunza de salată este încă verde o puteți consuma cu încredere. Aceasta poate fi readusă la viață cu apă și gheață, dacă începe să se ofilească.

8. Brînza

Brînza se poate consuma chiar dacă a prins puțin mucegai, deoarece acesta nu este periculos pentru sănătate. Mucegaiul se îndepărtează, iar apoi se poate mînca.

9. Ciocolata

Pe măsură ce trece timpul, ciocolata formează un strat alb la suprafață provocat de zahărul din compoziție, dar dacă gustul e bun, o puteţi mînca liniştiţi.

10. Biscuiții

Biscuiții se pot consuma și după două săptămîni de la data expirării. Ceea ce contează foarte mult este temperatura la care au fost păstrați, iar ambalajul să nu fi fost desfăcut.

11. Cereale

Cerealele uscare rezistă aproximativ jumătate de an după expirarea termenului de valabilitate inscripționat pe pachet. Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă asigurați că gustul și mirosul nu au fost afectate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load