10 biciclete legendare din URSS (FOTO)

10 dec. 2020,, 21:30   Diverse
13096 0

Bicicletele pe care ne-am petrecut noi sau rudele noastre tinerețea, biciclete cu o siguranță, după măsurile moderne, fantastică, transmite grandhistory.ru.

Legendele cu două roți ale curților, străzilor și piețelor sovietice, precum și a satelor.

1. Ucraina. HVZ

Bicicleta pentru adulți "Ucraina" a fost create la fabrica de biciclete din orașul Harkov. Destinație: pentru călătorii turistice, călătorii de afaceri și pentru plimbări pe drumuri cu diferite acoperiri.


2. Ural. PVZ

Ural. O altă marcă a Fabricii de mașini din Perm (PMZ). Dar dacă "Kama" era o bicicletă pliabilă, atunci "Ural" reprezenta aproape vîrful construcției de biciclete sovietice, o bicicletă rutieră grea.

3. Turist. HVZ

"Turist". Marcă a fabricii de biciclete din Harkov. Fabrica a fost înființată în 1923 și funcționează și în prezent, producînd biciclete "Ucraina", Tiger, Junior și multe altele.

4. Sputnik. HVZ


”Sputnik”. A fost fabricată doar o scurtă perioadă de timp - din 1964 pînă în 1968 – la fabrica de biciclete pentru adulți din Harkov.

5. ”Start-șose” (Старт-шоссе), HVZ


Bicicleta 155-411 "Старт-шоссе" a fost produsă la comanda Federației de ciclism din URSS de către Fabrica de biciclete din Harkov ”V. I. Petrovski”.

Anii lansării: 1976-1979 și 1981-1986.

6. Salut. PMZ


Bicicleta "Salut" este un simbol al industriei bicicletelor sovietice. Această bicicletă cu două roți poate fi îndoită în două, ceea ce ușurează cu siguranță transportarea și o transformă într-un model turistic convenabil. Designul acestei bicicletei se aseamănă cu "Kama". Principala diferență dintre cele două sînt roțile mărite ale bicicletei "Salut".

7. Șkolnik (Школьник). GAZ


"Школьник". Este o marcă a fabricii de biciclete Gorki, care face parte din uniunea GAZ. Ea erau destinată copiilor de vîrstă școlară (așa cum nu este greu de ghicit după denumire) și au fost fabricate din 1956 pînă în 1996. Fabrica a produs biciclete din 1940.

8. Orleonok (Орлёнок). ȘVMZ (pentru doamne)


Орлёнок. Este un analog al bicicletei "Школьник" al fabricii Gorki, doar că este produs la fabrica de biciclete din Minsk, iar mai târziu - și la fabrica de biciclete și motoare Shyauleaisk (ȘVMZ).

9. Kama. PMZ


"Kama". Este marca fabricii de mașini din Perm (PMZ), care mai tîrziu a fost numită "Velta", iar acum este marca Forward, moștenitorul direct al "Kama". Fabrica a funcționat din 1939 pînă în 2006.

10. Aist. MMVZ


Aist. Marcă a fabricii de biciclete din Minsk (MMVZ), fondată în 1947. Interesant este faptul că MMVZ funcționează și în prezent și produce biciclete moderne sub același brand-Aist, doar că se află deja într-o altă țară, Belarus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?