X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

10 alimente care pot produce cancer și 10 alimente care previn cancerul

7 feb. 2019,, 04:00   Externe
5523 0

În fiecare zi citim despre noi oameni care au fost diagnosticati cu diferite forme de cancer sau ca au decedat din această cauza.

În SUA, aproape 1,5 milioane de cazuri se asteaptă să fie diagnosticate anual ăn vreme ce 559,650 de oameni se preconizează că vor muri în acest an, potrivit American Cancer Society. Pe masură ce oamenii află mai multe despre cauzele care produc diferite tipuri de cancer, încep sa ințeleagă mai multe despre măsurile preventive. Ceea ce înseamnă că există alimente care pot produce cancer însă și altele care previn cancerul.

Iată 10 alimente și băuturi care pot produce cancer:

1. Toata mîncarea arsă (friptă sau prăjită prea mult) care poate crea agenți cancerigeni. Chiar și pîinea prăjită intră în această categorie.

2. Carnea rosie. Mănancă cît mai puțin sau chiar deloc.


3. Zahărul, alb și brun.

4. Mîncarea grea, sărată, afumată care crește riscul dezvoltarii cancerului la stomac.

5. Sucurile acidulate sau neacidulate care prezintă riscuri pentru sănătate atît din cauza conținutului – zahăr și diferiți aditivi – cît din cauza a ceea ce înlocuiesc în dietă – băuturi și alimente care furnizează vitamine, minerale și alți nutrienți.

6. Cartofii prăjiti, chips-urile și snack-urile care conțin grăsimi trans.

7. Alimente și băuturi cu aditivi, de genul aspartam.

8. Excesul de băuturi alcoolice.

9. Dulciuri coapte pentru că au în componență acrilamidă.

10. Peștele de cultură, care poate conține niveluri ridicate de toxine.

Iată 10 alimente care previn cancerul:

1. Legume cucifere: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, napi, bok choy. Aceste vegetale sînt bogate în substanțe anticancerigene precum isotiocianați.

2. Anghinare pentru că este o sursă de salvestroli.

3. Legume verzi, precum spanacul, salata verde pentru fibre, acid folic și o paletă largă de agenți anticancerigeni – carotenoidele. Alte legume colorate – varza roșie și sfecla.

4. Struguri și vin roșu, în special pentru resveratrol.

5. Legume: fasole, mazăre și linte pentru saponine.

6. Fructe de padure precum afine, pentru acidul elagic și antocianoside.

7. Semințe de in care conțin grăsimi esențiale precum acidul alpha-linolenic și alte grăsimi bune.

8. Usturoi, ceapă, arpagic și praz care sînt surse bogate de alicină, o substanță anticancerigenă.

9. Ceai verde, pentru catechine, un antioxidant puternic.

10. Roșii, pentru faimosul licopen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?