Efrim: Lumea n-o să mă creadă, dar eu nu mai revin în politică (VIDEO)

Efrim: Lumea n-o să mă creadă, dar eu nu mai revin în politică (VIDEO)

Oleg Efrim, un nume sonor în guvernele precedente, și-a croit în ultimii ani o carieră de succes în avocatură sau, mai bine zis, a consolidat ceea ce a început în 1997.

După ce și-a finalizat mandatul în 2014, fostul ministru al justiției s-a întors în mediul în care se simte cel mai confortabil. Într-un interviu acordat portalului NOI.md, Efrim a relatat cît de grea e „povara de fost ministru” pentru un avocat în Moldova și a explicat de ce nu mai revine în politică.

„Cei care m-au cunoscut în Guvern cred că am fost acolo toată viață și că nu am mai făcut nimic pînă atunci. De fapt, eu sînt în avocatură din 1997, de cînd am absolvit facultatea, și asta a fost activitatea mea de bază, am fost avocat pînă în 2008. Revenirea la avocatura mi s-a dat ca ceva organic și foarte ușor. Este ceea am făcut pînă la Guvern, este ceea ce fac acum, îmi place să fac și știu cum”, a relatat Efrim.

Fostul demnitar spune că nu a lăsat statutul și poziția deținute anterior să-i afecteze activitatea de avocat. „Eu nu trăiesc cu percepțiile oamenilor. Îmi fac meseria, mă țin de reguli, iar faptul că am participat la numirea unui judecător, în calitate de membru la CSM, sau am solicitat sancționarea altuia nu a fost un moft de-al meu, dar pentru că așa am considerat de cuviință, îndeplinindu-mi misiunea. Poate cineva îmi poartă pică, poate cineva este mulțumit că ne cunoaștem, dar aceasta nu are niciun fel de interferență cu activitatea noastră”, a mărturisit fostul ministru.

Oleg Efrim se arată convins că, spre deosebire de sfera guvernamentală, unde există o ierarhie clară a pozițiilor, șefi și subalterni, în mediul privat ai mai mult spațiu de manevră, iar asta nu poate fi decît un mare avantaj. „Aici ești mult mai stăpîn pe situație. Este mult mai simplu să înțelegi că ăsta este succesul sau eșecul tău, decît la Guvern. Acolo se întîmplă deseori să-și asume meritele tale altcineva și să fii pedepsit pentru ceea ce nu ai făcut. Eu toată viața nu am avut șefi, dar în Guvern nu poți să nu-i ai”, a remarcat Efrim.

Interlocutorul a mai afirmat că activitatea guvernamentală este pentru el un capitol încheiat. „Doar fiind acolo poți să-i înțelegi pe cei care spun că nu mai vor înapoi. Lumea n-o să mă creadă, dar eu nu vreau să revin înapoi. Nu-mi lipsește nimic din ceea ce este acolo”, a punctat el.

În ceea ce privește starea actuală de lucruri din sectorul justiției, Oleg Efrim atestă semnale pozitive. Potrivit lui, corupția rămîne a fi o problemă acută, însă aceasta nu e doar problema autorităților, ci a noastră, a tuturor. „Schimbările nu se pot întîmpla peste noapte, unele dintre ele va trebui să le trăim pur și simplu”, a remarcat interlocutorul.

Oleg Efrim a deținut funcția de ministru al Justiției în guvernele Filat și Leancă, între anii 2011-2014. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load