Din politică în afaceri. Igor Corman povestește cum a parcurs acest drum (VIDEO)

Din politică în afaceri. Igor Corman povestește cum a parcurs acest drum (VIDEO)

După alegerile din 2014 a simțit că poate da viață unui proiect investițional temeinic, cu beneficii pe termen lung pentru economia țării.

Cu această ambiție s-a lansat în afaceri fostul președinte al Parlamentului Igor Corman, care conduce acum o fabrică de producție a cablajului electric pentru autoturisme - „Sumitomo Electric Bordnetze” SRL. Ce l-a determinat să plece din politică și să o ia de la zero într-un domeniu plin de necunoscut pentru un fost spicher și ambasador, Igor Corman ne-a relatat într-un interviu pentru Noi.md.

„Eu tot timpul, și cînd eram în diplomație, și în politică, eram conștient de faptul că atragerea investițiilor este un lucru esențial pentru țara noastră. Am ajuns în faza în care eram curios să mă ocup la modul concret de un astfel de proiect și după alegerile din 2014 așa am simțit eu, că la vîrsta la care sînt și cu experiența acumulată, este tocmai propice să dau startul unui astfel de proiect. Am înregistrat „SE Bordnetze SRL” în decembrie 2015. Am fost atunci primul angajat, fără birou, fără colegi, am început totul de la zero , dar în scurt timp am selectat echipa de manageri, am găsit oameni de valoare”, ne-a relatat Igor Corman.

Acum se află în fruntea unei echipe de 500 de oameni, iar în următorii ani compania planifică să extindă și să creeze circa 2500 de locuri de muncă. Întrebat unde s-a simțit mai confortabil din punct de vedere profesional, în politică sau în afaceri, Igor Corman a menționat că nu are încă un răspuns la această întrebare. El ne-a mărturisit că nici nu ar fi avut curajul să facă o schimbare atît de radicală în carieră, dacă nu începea acest proiect de la zero.

”Acum după un an și jumătate mă simt de parcă toată viața m-am ocupat cu acest lucru. Eu am încercat să am satisfacție peste tot unde am fost: și în diplomație, și în politică, și aici. Pînă la urmă contează rezultatele. Dacă ai rezultate, ai și satisfacție. Spre deosebire de politică, unde nu depinde totul de tine, nu se văd rezultatele pe termen scurt dacă nu ai sprijinul echipei sau conjunctura nu e prielnică, în business e mai clar, terenul este marcat, puterea de decizie este mult mai mare”.

Igor Corman recunoaște, departe de lumina reflectoarelor, de presiunea opiniei publice se simte mai confortabil nu doar el, dar și familia sa, căreia îi dedică acum mai mult timp. Gînduri de revenire în politică nu are, deși admite că în viață pot interveni anumite schimbări, atunci cînd mai puțin te aștepți, așa cum s-a întîmplat și în 2009 cînd a acces în politica mare.

„Există vorba aceasta: «niciodată nu spune niciodată». Eu nici în 2009 cînd mi-am încheiat misiunea de ambasador în Germania nu aveam planuri să vin în politică, chiar și atunci doream un proiect mai concret, dar mi-am zis de ce să nu încerc. M-am cam reținut, am fost totuși peste șase ani în politică. La moment sînt convins că trebuie să dezvolt acest proiect, nu sînt genul de om care stă un an într-o parte, altul în altă parte”.

Igor Corman a fost președinte al Parlamentului în perioada anilor 2013 - 2014 . În urma alegerilor din 2014 el a acces în Legislativ pe lista PDM, dar a decis să renunțe la mandat în 2015.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load