X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

Zilele Chișinăului vor avea loc în Viena

5 iun. 15:00   Capitala
2124 0

În cadrul unei ședințe la Primărie a fost anunțat faptul că la sfîrșitul lunii iunie va avea loc prima tentativă de organizare a Zilelor Chișinăului în afara României și Republicii Moldova, în Uniunea Europeană.

Această inițiativă vine ca urmare a unei solicitări anterioare iar detalii suplimentare vor fi furnizate în curînd.

Edilul capitalei a subliniat că, pe lîngă promovarea culturii și artei, evenimentul va fi o oportunitate de a prezenta și proiectele destinate comunității moldovenești din diasporă. Unul dintre aceste proiecte este Programul economic pentru tineri și migranți, care urmează să fie lansat în curând.

Importanța unui acces facil la informații și servicii pentru moldovenii din diasporă. El a menționat că Biroul pentru Diasporă este disponibil pentru a oferi suport și informații referitoare la actele necesare sau alte întrebări legate de diferite activități sau nevoi.

Extinderea Zilelor Chișinăului în Uniunea Europeană reprezintă o oportunitate de promovare a valorilor culturale și economice ale Chișinăului și de consolidare a legăturilor cu diaspora moldovenească. Evenimentul de la Viena va aduce în prim-plan tradițiile, arta și proiectele ce vizează comunitatea moldovenească din străinătate, consolidând astfel legăturile dintre Chișinău și diaspore.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?