COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7837
Criza energetică stiri: 514

Zi de mare curăţenie în capitală: Zeci de muncitori și voluntari, zăriți în parcuri

24 apr. 2021,, 15:30   Capitala
2080 1

Zi de mare curăţenie în municipiul Chişinău. Autorităţile locale au lansat o campanie de salubrizare a oraşului în ajunul sărbătorilor pascale.

Muncitorii de la Spaţii Verzi, dar şi voluntari, au intervenit în parcuri şi în zone de agrement. Nu au rămas neobservate nici malurile rîurilor din oraş, unde se adună lunar tone de deşeuri. Zeci de lucrători de la Spaţii Verzi s-au mobilizat dis-de-dimineaţă cu mături şi lopeţi pentru a curăţa cele mai murdare zone ale Capitalei. În doar cîteva ore, aceștia au colectat zeci de saci de gunoi.

"Să fie oraşul cît mai curat, să fie parcul curat, să aibă plăcere cei care intră în parc."

"Se coseşte pentru că sînt căpuşe. Noi cosim gazoanele, mărginele, le prelucrăm."

Muncitorii mai spun că, deşi deșeurile sînt evacuate zilnic, acţiunile lor sînt în zadar, deoarece unii orăşeni nu păstrează curăţenia.


"Dacă ar păstra lumea ar fi curat, dar lumea nu păstrează, ce să facem. Pentru Paşte facem, să fie curat şi să fie curăţenie în oraş."

Locuitorii Capitalei salută ideea autorităţilor. Oamenii spun însă că de astfel de acţiuni de salubrizare este nevoie zilnic, nu doar în ajunul sărbătorilor.

"Este mai bine faţă de anul trecut. Observăm toate schimbările şi pe lac şi în zona verde, dar şi în oraş sînt schimbări mari."

"Oamenii ar trebui să ocrotească natura, să păstreze curăţenia în oraş ca să fie frumos şi să ne fie plăcut să ne plimbăm cu copiii."

Potrivit responsabililor de la Spaţii Verzi, pe lîngă salubrizarea parcurilor, muncitorii au făcut curățenie şi pe albia rîurilor care traversează oraşul.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X