COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vor fi evacuate și mașinile parcate în curțile blocurilor? Ce a spus Ceban

Primarul general Ion Ceban a venit cu unele precizări cu privire la evacuarea parcărilor din capitală de către o companie. Edilul spune că acest lucru este indispensabil atîta timp cît sînt șoferi, cărora nu le pasă cît spațiu le rămîn pietonilor pe carosabil.

„Acțiunile sînt gestionate în totalitate de către Ministerul Afacerilor Interne, conform deciziei de Guvern și în urma unei licitații de contractare a unei companii responsabile de acest proces. Am primit mai multe reclamații de nemulțumire din partea cetățenilor în acest sens, astăzi, am avut o discuție cu ministrul Pavel Voicu”, a punctat Ceban.

Primarul crede cp această practică este binevenită, doar că pînă la oferirea unei alternative pentru cetățeni, trebuie să fie aplicată o primă etapă.

„Am vorbit despre amendarea șoferilor, care parchează ilegal pe trotuare și încurcă la deplasarea pietonilor, mamelor cu cărucioare, a personelor cu probleme locomotorii și amendarea acelor șoferi care parchează pe străzile magistrale și încurcă la traficul rutier, creînd ambuteiaje. Am solicitat ministrului Pavel Voicu și am căzut de acord ca evacuarea mașinilor să nu fie efectuată la această etapă în curțile blocurilor”, spune Ceban.

Primarul a punctat că între timp, Primăria Chișinău este în proces de adoptare a conceptului pentru parcări. Totodată, municipalitatea împreună cu APP caută terenuri în centrul orașului, unde vor fi amenajate locuri de parcare.

La fel, vor fi amenajate şi parcări de tipul – parking lift, prima de acest fel va fi implementată împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load