TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vom avea mai multe unități de transport public, ce spune primarul

Vom avea mai multe unități de transport public, ce spune primarul

În acest an va fi suplinit serios numărul unităților de transport public în Chișinău. Declarația aparține primarului municipiul Chișinău, Ion Ceban.

Potrivit lui, Primăria se va axa pe forțele proprii și anume va asambla troleibuze și va cumpăra autobuze și troleibuze suplimentare, dar contează și pe ajutor din partea unor parteneri străini, fără a specifica despre cine ar fi vorba, transmite noi.md cu referire la IPN.


„Pînă la finele anului vă asigur că vor fi mai multe mijloace de transport decît de obicei și vom acoperi necesitățile, inclusiv ale suburbiilor în acest sens”, a afirmat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova. De asemenea, primarul susține că trebuie definitivat conceptul privind amenajarea parcărilor în oraș.

Totodată, Ion Ceban a menționat că a fost lansată și funcționează deja o platformă online de interacțiune cu cetățenii. Deocamdată, platforma este axată pe două domenii: gunoi și iluminat stradal, celelalte module sînt în stare de elaborare.

De asemenea, Ion Ceban a menționat că unul dintre scopurile propuse este și digitalizarea în domeniul construcțiilor.

„Primul mod pe care vrem să-l dezvoltăm pentru a scoate factorul uman din procesul de luare a deciziilor este documentația permisivă pentru construcții. Avem peste două mii de construcții dubioase în Chișinău. Asta ar însemna că au fost eliberate actele sau construite neconform legii. Ceea ce vrem noi să facem este ca într-o lună, cel mult, să avem acest ghișeu unic de intrare/ieșire a documentelor, ca oamenii să nu mai umble pe la funcționari și în maxim jumătate de an să avem un ghișeu unic cu toate procesele automatizate din care să scoatem factorul uman din luarea deciziilor. Calculatorul urmează să decidă dacă este conform sau neconform și el eliberează autorizația de construcție sau certificatul de urbanism”, a afirmat Ion Ceban.

Primarul spune că are un mesaj și către judecători, în cazul în care agenții economici merg în instanța de judecată pentru a obține permisiunea de construcție.

„Eu vă rog foarte mult, haideți să nu intervenim pe spațiile verzi. Noi nu vom permite, noi înțelegem că se întîmplă unele lucruri, dar apelul nostru este ca să nu se întîmple acest lucru în instanța de judecată”, a îndemnat edilul.

În acest context, primarul a anunțat că se desfășoară consultări privind elaborarea ulterioară a planului urbanistic general. Potrivit lui, ar putea să fie format un consorțiu de arhitecți și specialiști în domeniu care într-un an și jumătate sau doi ar putea prezenta documentul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load