Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 936

Vînzări record de abonamente noi pentru călătoria în transportul public din capitală

27 iun. 11:36   Capitala
9187

Peste 15 mii de abonamente noi pentru călătoria în transportul public din capitală au fost vîndute în primele trei zile de la începerea comercializării. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, în ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit sursei citate, în prima zi de comercializare, au fost vîndute peste 12 mii de abonamente. „Acestea au fost repartizate în 95 de puncte de vînzare de pe teritoriul municipiului Chișinău. La prima etapă au fost date în tipar circa 129 de mii de abonamente. Acest mijloc de plată în transportul public este avantajos pentru călători, fiind valabil pentru troleibuz și pentru autobuz, în oraș și în suburbii. Abonamentul este achiziționat pentru o perioadă de cel puțin o lună (30 de zile), fără a fi necesar de a procura bilet pentru fiecare călătorie”, a spus Vitalie Mihalache.

Prețul unui abonament este de 234 de lei pentru o lună, 594 de lei pentru trei luni și 972 de lei pentru șase luni. Amplasarea punctelor de vînzare a abonamentelor pot fi accesate atît pe site-ul Regiei Transport Electric Chișinău, cît și pe site-ul Parcului Urban de Autobuze.

Începînd cu 1 iulie curent, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în Chișinău și în suburbii va constitui 6 lei. Tariful pentru o călătorie cu maxi-taxi în capitală va fi la fel de 6 lei. Prețul va fi valabil în raza orașului Chișinău, iar pentru deplasarea în afara acestuia se va achita 0.4 lei pentru fiecare km parcurs, dar nu mai mult de 12 lei pe întreg teritoriul municipiului Chișinău.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав