COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Victor Chironda a acceptat funcția de viceprimar al capitalei

Victor Chironda a acceptat funcția de viceprimar al capitalei

Activistul Victor Chironda, care a candidat la alegerile din capitală din partea Mișcării politice „Forța Nouă”, acumulînd 2,73% din voturi, în turul I, a anunțat că a acceptat funcția de viceprimar, propusă de Ion Ceban.

„Vreau să anunț că am acceptat propunerea de a ocupa funcția de viceprimar al mun. Chișinău responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană. Am stabilit cu primarul general Ion Ceban că voi avea un mandat cu atribuții depline, pentru un domeniu clar delimitat de activitate. Obiectivul meu este să planific și să livrez municipiului Chișinău o mobilitate mai bună în patru ani de mandat: un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru bicilete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă”, a scris Chironda pe Facebook, potrivit agora.md.

Acesta a scris că mizează pe un dialog constructiv „cu toți consilierii municipali, funcționarii publici, mediul de experți, reprezentanții societății civile, primarii de suburbii și toți locuitorii municipiului Chișinău”.


Chironda a anunțat că locul său în Consiliul Municipal Chișinău va fi preluat de expertul în energetică Sergiu Tofilat.

Amintim că, încă după primul tur de scrutin, Ion Ceban i-a propus această funcție lui Chironda, în cazul în care cîștigă alegerile.

„Voi schimba organigrama și voi propune un nou departament de planificare urbană, iar conducerea acestui departament vreau să fie realizată de Victor Chironda”, a spus atunci Ion Ceban.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load