COVID-19 în MOLDOVA

Vești bune! Programul de lucru al unor grădinițe va fi extins

Vești bune! Programul de lucru al unor grădinițe va fi extins

Începînd cu săptămîna viitoare, programul de lucru al grădinițelor din Chișinău se va extinde de la 7.30 pînă la 17.30.

Anunțul a fost făcut de viceprimărița Angela Cutasevici, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale. Totodată, va fi extins și numărul de grupe, astel încît și copiii de la 4 ani în sus să frecventeze instituțiile de educație timpurie, notează unimedia.info.

„131 de instituții de educație timpurie au completat raportul de autoevaluare, doar o grădiniță creșă nu a primi avizul pozitiv și nu și-a început activitatea. Totodată, 2 instituții de educație timpurie sînt încă în carantină”, a informat Angela Cutasevici.


Potrivit acesteia, de săptămîna viitoare, intervalul de frecventare a grădinițelor va fi de la 7.30 pînă la 17.30: „Programul se referă la grădinițele din orașul Chișinău. Vom avea grădinițe care vor alterna frecventarea copiilor, peste o săptămînă sau două”.

Totodată, vor fi extinse categoriile de vîrste ale copiilor care vor putea frecventa instituțiile de educație timpurie: „La grădiniță merg copiii din grupele preșcolare, iar de luni va fi extins numărul de grupe în grădinițe, în limita spațiilor disponibile și vor putea frecventa și copiii de 4-6 ani, repartizați pe grupe. În etapa inițială după redeschidere, grupele se vor completa cu copii de 4-6 ani, pe măsură ce măsurile se vor îmbunătăți, vor fi admiși și copiii de 2-4 ani”, a precizat Angela Cutasevici.

De asemenea, copiii trebuie să fie însoțit spre și de la grădiniță de una și aceeași persoană, cu vîrsta mai mare de 16 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load