COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7843

Vești bune pentru chișinăuieni: Procesul de conectare la agent termic este în plină desfășurare

25 oct. 2021,, 17:27   Capitala
8662 0

Termoelectrica a anunțat că pînă în acest moment, 1.040 de consumatori au fost conectați la agentul termic în municipiul Chișinău, menționînd că procedura este în plină desfășurare.

Despre asta au raportat reprezentanții întreprinderii într-un comunicat de presă, transmite Noi.md cu referire la Tv8.md.

Astfel, Termoelectrica vine cu următoarele precizări în legătură cu obiectele conectate pînă în acest moment la încălzire:

Grădinițe – 141

Școli – 109


Instituții medicale – 41

Blocuri locative – 551

Case particulare – 44

Instituții superioare de învățămînt- 24

Agenți economici – 130

„Reieșind din contextul în care la CET Sursa I este utilizat combustibil alternativ (păcură) în loc de gaze naturale, în strictă conformitate cu Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, compania depune tot efortul împreună cu organele abilitate pentru furnizarea calitativă a energiei termice tuturor consumatorilor”, se mai arată în comunicatul emis.

Termoelectrica a mai precizat că întreprinderea conectează la încălzire toți consumatorii la solicitare, indiferent dacă este vorba de grădinițe, spitale, agenți economici sau blocuri locative, reieșind din capacitățile de producere de care dispune în acest moment.

Totodată, edilul Capitalei, Ion Ceban a menționat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că doar o treime din consumatorii finali au fost conectați la agentul termic, chiar dacă startul sezonului de încălzire 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău trebuia să înceapă de vineri, 22 octombrie. Ceban a mai criticat autoritățile centrale, menționînd că acestea nu se implică în gestionarea situației din Capitală, în legătură cu procedura de conectare la agentul termic.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X