Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Va fi stabilită o limită de viteză pentru trotinetele închiriate

19 aug. 07:45   Capitala
1694 0

De ceva timp, plimbarea cu trotineta electrică a devenit o tendință, dar și o provocare. Pentru a fi în pas cu moda, mulți tineri se deplasează cu trotineta la viteză maximă și uită de siguranță în trafic.

Companiile care prestează servicii de închiriere a trotinetelor electrice s-au autosesizat și, de comun acord cu Inspectoratul Național de Securitate Publică au decis să stabilească o limită de viteză de cel mult 15 kilometri la oră, în zonele rezidențiale. Chiar și așa, problema nu este rezolvată în totalitate, deoarece regula este valabilă doar în cazul trotinetelor închiriate. Astă după ce, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe accidente cu implicarea trotinetelor, unul dintre care a fost fatal. Noua regulă se extinde, însă, doar asupra trotinetelor închiriate, nu și asupra celor personale, deși o decizie în acest sens ar putea fi adoptată, în curînd. Potrivit responsabililor de la INSP, în acest fel se urmărește asigurarea securității în trafic pentru utilizatorii acestui tip de transport. Limita de viteză este valabilă, însă, doar în anumite zone ale capitalei, notează Noi.md cu referire la tv8.

Preponderent a fost luată în calcul zona, Centrul Istoric al municipiului Chișinău, acesta este, practic, tot centrul municipiului Chișinău, de asemenea sînt luate în calcul, parcurile, scuarurile, locațiile unde este un flux mai mare de cetățeni și există pericolul de accident.

Cei care nu vor respecta limita de viteză stabilită de autorități, vor fi penalizați. Potrivit regulii noi, se permite deplasarea pe trotinetă doar a unei persoane.

Conform programelor de monitorizarea au posibilitatea să penalizeze persoanele care nu respectă măsurile inițiale de siguranță. Prin penalizare se înțelege că oamenii nu vor mai avea posibilitatea de a se deplasa cu trotineta închiriată.


Administratorii care prestează servicii de închirierea a trotinetelor spun că în ultima perioada numărul clienților crește de la o zi la altă. Pentru siguranța lor, de acum încolo, limita de viteză va fi setată dintr-o aplicație specială. Așa că, în zonele rezidențiale, intersecții, parcuri și anumite străzi din centrul capitalei va fi limitat de viteză automat de către administratorii aplicații:

Mai mult, antreprenorii speră că, datorită acestui proiect comun, își vor putea educa clienții, dar și toți cetățenii, deoarece ei deseori găsesc trotinetele vandalizate.

Inspectoratul Național pentru Securitate Publică recomandă celor care se deplasează cu trotinetele să fie echipați adecvat, cu mănuși și protecție pentru genunchi și coate și să poarte cască, indiferent de viteză. Potrivit INSP, în ultimul timp au avut loc 50 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor, unul dintre care a fost fatal.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав