Util pentru chișinăuieni: Aplicația care îți arată cînd vine troleibuzul, funcțională de astăzi

15 mar. 11:41   Capitala
15665 0

Primăria municipiului Chișinău a lansat o aplicație gratuită pentru locuitorii capitalei, care va informa în timp real despre timpii de sosire a transportului public în stațiile de așteptare.

Aplicația nu este nouă, aceasta a fost implimentată acum doi ani în orașele Iași și Cluj Napoca din România. „Tranzy” este disponibilă atît pentru dispozitivele iOS, cît și pentru Android, începînd cu 15 martie 2023, transmite newsmaker.md.

„Tranzy” este o platformă de mobilitate urbană. Ea prezintă o serie deinstrumente, un ecosistem întreg de softuri pentru managementul flotei. Aplicația folosește pentru procese operaționale, care se întîmplă în fiecare zi în curtea Parcului Urban de Autobuze, în curtea Regiei de Transport Electric și pe infrastructura creată și susținută de Primărie.

Din punct de vedere operațional înseamnă operarea graficelor de transport, care se realizează zilnic.

Mai exact, aplicația „Tranzy” va informațiile în timp real despre timpii de sosire a vehiculelor în stație, va optimiza rutele și va permite oamenilor să-și planifice călătoriile cu transportul public.


„Este un proces întreg colosal și greoi de planificare și replanificare, incidente, mutări de vehicule, accidente. Cel mai important este să vă ofere un serviciu de calitate și să transparizeze cît mai mult acest proces”, a explicat partenerul român, care este responsabil de aplicație.

Există și o hartă live, care permite cetățenilor să vadă poziția fiecărui mijloc de transport.

Totodată, aplicația are și un buton care va permită să lăsați un feedback pozitiv sau o reclamație. „Tranzy” este într-o perioadă de testare și pe parcurs va suferi modificări.

33
5
2
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий