X 

Urbanismul şi dezvoltarea durabilă, abordate în cadrul unei noi runde de dezbateri publice

18 noi. 2022,, 20:00   Capitala
1727 0

Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova invită doritorii la discuția publică „Elemente practice privind aplicarea normelor dreptului de urbanism” (ODD 9,11).

În context, Biblioteca Națională anunță şi organizarea unei expoziţii de carte „Urbanism şi dezvoltare durabilă, dedicată Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”.

Organizatorii anunță că scopul discuției este de a ridica gradul de conștientizare a tineretului privind dezvoltarea oraşelor şi a aşezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure şi durabile, construirea unor infrastucturi reziliente, promovarea industrializării durabile şi încurajarea inovaţiei, consolidarea eforturilor de protecție și salvgardare a patrimoniului cultural și natural, a elementelor de peisaj din mediul urban și rural.

În cadrul discuției, vor fi abordate aspecte precum instrumentele politicii urbane, principiile urbanismului şi amenajării teritoriului, infrastructura necesară văzută prin prisma culturii, socială și de mediu și codul urbanismului, între necesitate și modă.

Formatoarea evenimentului este Svetlana Dogotaru, şefa Direcţiei Arhitectură, Urbanism şi relaţii funciare a Consiliului Municipal Chișinău.


Acțiunea vine în sprijinul Agendei 2030 de promovare și susținere a celor 17 ODD-uri, care prevăd eradicarea sărăciei și foametei, stabilesc un spectru larg de obiective economice, sociale într-o abordare integrată, bazată pe respectarea drepturilor omului. Agenda 2030 va îmbunătăți modul în care orașele și așezările umane sunt organizate și gestionate. Pentru a reduce riscurile sociale ale proceselor de urbanizare, Agenda pune accentul pe accesul la locuințe adecvate, sigure și accesibile și serviciile de bază pentru persoanele social-vulnerabile și familiile tinere.

Evenimentul va avea loc la 23 noiembrie 2022, ora 13.30. Locația evenimentului este Centrul de Excelenţă în Construcţii din Republica Moldova (str. Gheorghe Asachi 71, Chișinău).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?