COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Unii consilieri români, împotriva ajutorului destinat parcului „Alunelul”

Unii consilieri din Consiliul local al sectorului 6 din București se arată împotriva ajutorului alocat Primăriei Chișinău cu privire la reparația unui parc din capitală.

Tot persoane din același partid USR din care fac parte și consilierii, susțin ONG-urile de la noi care aduc critici asupra PUZ-urile făcute de compania ce va oferi servicii pentru municipalitatea de la Chișinău. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

„Iată Planul General Urbanistic. 30 de ani de zile nu i-a păsat nimănui. Ultimul PUG este din 1989 – 1990. În 2007 s-a făcut o tentativă care stă fără folos. Acum cînd am venit și am spus că aducem bani din România, sînt oamenii gata să ofere servicii, nu să ofere bani ca cineva să îi pună în buzunar, ne dau servicii – arhitecți, oameni care sînt gata să ne ajute cu proiectări. Moscova același lucru. Moscova și Bucureștiul au găsit limbă comună sub tutela ChișinăuProiect, Direcția Arhitectură și a Primăriei mun. Chișinău, partidele de dreapta au zis că nu au nevoie. Astăzi, este o entitate politică la București, USR, care susține ONG-iștii care critică PUG-ul. El a fost aprobat în sfîrșit. Noi putem aproba o strategie pentru Chișinău, singurul oraș, care nu are un astfel de document.

Tot ieri, la Primăria Sectorului 6 a aprobat aproape 1 milion de euro, care au ajuns pentru reabilitarea Parcului „Alunelul”, care deja se lucrează și în cîteva luni se dă în exploatare. Cine a votat împotrivă în consiliul din sectorul 6? Aceeași oameni ( 5 membri USR)”, a declarat Ion Ceban.

Planul de acţiuni privind elaborarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Chișinău a fost votat în Consiliul Municipal Chișinău.


Costul real de elaborate a PUG-ului ar fi de 17-20 de milioane de lei, bani pe care municipalitatea nu-i are în prezent.
Decizia luată va consolida și capacitatea instituției municipale Chișinău Proiect, deoarece se va lucra în comun cu experții celor două țări.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load