TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Unde s-a ascuns rampla pentru persoanele cu dizabiltăți de la scările de granit

Scările de granit din Parcul Valea Morilor au fost inaugurate fără o rampă care ar fi oferit oportunități de deplasare pentru persoanele cu dizabilității motorii din cauza unor copaci.

Mai exact, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului nu a fost de acord să fie tăiați câțiva copaci pentru a construi rampa de acces. Anunțul a fost făcut de CPR Moldova. Autorii informației spun că, deocamdată, nu se știe ce soluții au fost identificate ulterior rezolvarea situației și nici ce acțiuni au fost întreprinse din decembrie 2018, de la avizul negativ al ministerului și până în septembrie 2019, când scările au fost date în exploatare.

Pe data de 17 septembrie au fost inaugurate Scările de granit din Parcul Valea Morilor din Chișinău, renovate grație unei finanțări de un milion de euro de municipalitatea din București. Proiectul de renovare nu a inclus oportunități de deplasare pentru persoanele cu dizabilității motorii, pentru cicliști sau pentru părinții cu cărucioare. În luna iunie 2018, pentru a remedia situația au fost alocate alte 3,5 mln lei din bugetul Municipiului Chișinău, sumă utilă pentru construcția unei rampe adiacente de acces.

Deși locuitorii orașului Chișinău au primit asigurări că aceasta va fi dată în exploatare odată cu scările renovate, acest lucru nu s-a întâmplat, iar în discursurile de la inaugurare nu s-au făcut referințe la aceste detalii.

CPR Moldova susține că în prezent nu există niciun element concret legat de construcția rampei de acces. Potrivit Direcției Construcții Capitale, autoritățile analizează alte posibilități de executare a accesului pentru persoanele cu mobilitate redusă, cărucioare și bicicliști.


Pentru renovarea scărilor de granit, Primăria sectorului 1 din București a alocat 920 de mii de euro. Iar Consiliul Municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane de lei pentru lucrările aferente.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load