COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Unde au ajuns banii din contul primăriei, donați pentru lupta cu COVID-19

Unde au ajuns banii din contul primăriei, donați pentru lupta cu COVID-19

Într-o postare pe pagina sa de facebook, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a scris că în această săptămînă, grupul de lucru creat în scopul gestionării mijloacelor bănești donate au luat decizia de a distribui sursele financiare precum urmează:

- cîte 250 mii lei pentru - AMT Buiucani, AMT Ciocana, AMT Rîşcani, AMT Botanica
- 150 mii lei pentru - AMT Centru
- 100 mii lei pentru - IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfîntul Arhanghel Mihail"
- 100 mii lei pentru - IMSP Spitalul municipal nr.4
- 100 mii lei - IMSP Spitalul municipal nr.1
- Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate – 50 mii lei pentru serviciile de transport a lucrătorilor medicali şi 100 mii lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

Din banii oferiți, instituțiile medicale vor achiziţiona medicamente, echipamente de protecție, mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc.


De menţionat că soldul rămas pe contul Primăriei Chişinău din donaţiile oferite de cetăţeni, este de 573 mii lei și 50 de mii euro.

”Sîntem transparenţi şi monitorizăm distribuirea fiecărui bănuț care este investit din bugetul municipal. La fel, procedăm şi în cadrul surselor financiare acumulate pe contul Primăriei Chişinău, din donaţiile făcute de cetăţeni în cadrul Campaniei de colectare a fondurilor pentru instituțiile medicale implicate în tratarea bolnavilor cu COVID-19.

Contul bancar pentru donații rămîne în continuare deschis, detaliile sînt pe pagina web a Primăriei Chișinău. Fiecare leu este destinat în lupta cu COVID-19.
Mulțumesc tuturor pentru susținere”, se arată în mesajul primarului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load