TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Unde a fost văzută presupusa mamă a bebelușului abandonat în Chișinău și ce urmează

Unde a fost văzută presupusa mamă a bebelușului abandonat în Chișinău și ce urmează

Poliția capitalei a intrat în posesia imaginilor de pe camerele de supraveghere din apropierea blocului unde a fost abandonat un copil, în seara zilei de 23 ianuarie.

Femeia care apare în secvențe ar putea fi mama bebelușului, însă identitatea acesteia nu se cunoaște, deocamdată, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

„Poliția a indentificat locurile unde sînt amplasate camere de supraveghere, pentru a obține imagini despre potențialul părinte, care a abandonat copilul. Se lucrează cu spitalele, unde posibil a avut loc nașterea. A fost indentificată o persoană care posibil ar fi mama copilului, dar încă se lucrează cu imaginea obținută. Aceasta urmează a fi publicată pe sursele mass media, pentru a identifica persoana”, a menționat Alexei Grosu, șef adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chişinău.


Potrivit șefei interimare a Direcției pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, la moment, copilul este în siguranță, sub supravegherea medicilor, iar autoritățile vor acționa conform procedurilor prevăzute de legislație: „Există legea, care ne indică tranșant cum trebuie să procedăm în astfel de cazuri. Dacă va fi identificată mama, conform Codului Familiei, Legii 140 și a Codului Civil, vom încerca să reintegrăm copilul în familia biologică sau în familie extinsă. În cazul în care mama nu va fi identificată, vom merge pe procedura de stabilire a statutului copilului, de decădere a drepturilor părintești, apoi abia după aceasta vom purcede la procedura de adopție. Atunci cînd vor permite medicii, îl vom plasa într-un centru de plasament aflat în subordinea Direcției municipale”.

Dacă va fi găsită, mama împreună cu bebelușul va fi găzduită de centrul municipal specializat. Mamele care întîmpină probleme se pot adresa direcției municipale, care oferă loc de trai și tot ce este necesar pentru creșterea copilului, precum și consiliere psihologică, a mai informat Lucia Caciuc.

Totodată, Direcția pentru protecția drepturilor copilului a lansat a doua ediție a campaniei „sînt important, nu mă ignora”, prin care se dorește senzibilizarea părinților și a întregii societăți vizavi de responsabilitatea față de viața și educația copiilor.

În seara zilei de 23 ianuarie, un bebeluș a fost abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei. Copilul a fost dus la Spitalul Clinic Municipal nr.1, iar starea lui este satisfăcătoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load