Un spital din capitală reacționează acuzațiilor aduse de jurnaliști

Un spital din capitală reacționează acuzațiilor aduse de jurnaliști

Directorul spitalului de copii numărul 1 spune că mamele care s-au plîns, de neglijență din partea medicilor, au primit asistență necesară.


Serviciul de presă al spitalului a venit cu o dezmințire oficiale postată pe pagina de facebook a instituției medicale. 


”Admistrația spitalului IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1, în urma cercetării documentației medicale si discuției cu personalul medical, implicat în asistența medicală a copiilor respectivi va informează:


Pe parcursul perioadei sărbătorilor (1-8 ianuarie) instituția a activat într-un regim de suprasolicitare, legat de creșterea sezonieră semnificativă a numarului de infecții respiratorii acute la copii, suprapusă pe zilele deodihnă, în care instituțiile AMP nu au activat în regim obișnuit.


Accentuăm, că indiferent de numărul mare de adresări, fiecare pacient, adresat în cadrul UPU a fost examinat, inclusiv paraclinic, iar în funcție dediagnosticul prezumptiv stabilit și gravitatea starii, s-a decis în consiliu necesitatea de spitalizare pentru fiecare în parte. 
Pacienții, care nu au avut indicații de spitalizare și/sau fară pericol de viață, au primit recomandări pentru tratament la domiciliu.


Referitor la cazurile mediatizate comunicăm, că ambii copii au fost examinați și supravegheați în cadrul UPU, de asemenea beneficiind de investigații delaborator și clinice repetate documentate ale medicului de gardă. Starea generală pe tot parcursul a fost apreciată de gravitate medie, fară pericol deviață și fără necesitate de terapie intensivă.


E necesar de menționat, că pe tot parcursul supravegherii în cadrul instituției mama care apare în reportaj și rudele acesteea au creat situațiede conflict permanent, inclusiv cu mamele pacienților aflați în spital, fapt care a necesitat intervenția poliției.


În concluzie subliniem, că instuția depune eforturi pentru asigurarea asistenței medicale calificate conform profilului / prevederilor legale și ne exprimăm dezacordul și îngrijorarea privind difuzarea unor știri nedocumentate și necorespunzătoare realității și eticii jurnalistice”, se arată în mesajul spitalului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load