COVID-19 în MOLDOVA

Un sat din Rusia se confruntă cu o invazie de cămile

Un sat din Rusia se confruntă cu o invazie de cămile

Sute de săteni din Rusia încearcă să țină piept unei invazii de cămile, transmite stirileprotv.ro.

Oamenii spun că sunt terorizați de prezența grupului mare de animale. Le rup gardurile, le distrug culturile agricole și au avariat pînă și conducta de gaz din regiune.

Localnicii așteaptă o soluție de la autorități, dar acestea par depășite de situație.

O armată de cămile te întîmpină în regiunea Astrakhan, din Rusia. Rezidenții a 3 sate spun că se tem să mai iasă din casă de teama acestor animale, care fac prăpăd în calea lor.


Localnică: “Liliacul abia înflorise, dar cămilele au mîncat totul! Puteți vedea cum au deteriorat și gardul”.

În total sunt 80 de cămile, care au fost crescute de un localnic, pensionar, dar acesta le-a dat drumul pentru că nu mai are forță să le îngrijească. Oamenii spun că animalele au devenit agresive. Au apelat la autoritățile locale, cerându-le ajutor, dar acestea nu au găsit încă o soluție. Așa că, bătălia dintre săteni și efectivul de cămile a intrat în a patra lună.

Kuznetsova Nadezhda, administrator șef al orașului: ”În ultimele luni au fost depuse mai multe plîngeri împotriva crescătorului de cămile”.

Deși fostul crescător al cămilelor a fost amendat de 6 ori, situația nu s-a schimbat. Bărbatul spune că nu își mai asumă nicio responsabilitate față de animale, dar nici nu vrea să le trimită la o grădina zoologică.

Yury Serebryakov, fostul crescător al cămilelor: ”Uitați-vă la gardul acesta, se mişcă foarte uşor. Trebuie să construim garduri mai puternice. Cămilele cântăresc sute de kilograme, pentru ele un astfel de gard este o nimica toată”.

Corespondent CNN: ”Încercăm să ne apropiem și să le filmăm de o oră, dar se pare că nu au încredere în noi. Cămilele încearcă să păstreze distanța și nu par agresive. Este greu de crezut că au reușit să “terorizeze” trei sate”.

Cu toate acestea, localnicii spun că aşteaptă un voluntar să vină şi să le ia de pe cap toate cămilele.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load