Un nou teren pregătit pentru construcții în capitală? Ce spun autoritățile (VIDEO)

Un nou teren pregătit pentru construcții în capitală? Ce spun autoritățile (VIDEO)

În sectorul Botanica al capitalei, pe un teren din preajma Spitalului „V. Ignatenco”(de-a lungul străzii Grenoble), recent au fost efectuate lucrări de pregătire și amenajare. Mai mulți pomi fructiferi, tufe de viță de vie au fost defrișate, lotul a fost nivelat și curățat de arbuști.


Deși este un teren cu destinație agricolă, iar conform legii acesta nu poate fi folosit pentru construcții, ne-am interesat la Primăria orășelului Codru ce intenționează să facă arendașul cu acest lot. Funcționarii de la Primărie susțin că la etapa actuală nu a fost comis nimic ilegal.


„Terenul a fost dat în arendă unor persoane care se ocupă cu agricultura. E dreptul lor să pregătească terenul pentru cultivarea, de exemplu, a păpușoiului sau ce vor ei acolo să cultive. Am fost la fața locului cu poliția. Ei nu au deteriorat copacii de protecție a drumului, amplasați pe marginea șoselei”, ne-a declarat arhitectul din cadrul Primăriei Codru, Gheorghe Stegăreanu.


Deși unele voci spun că terenul ar fi fost pregătit pentru construcția unui complex rezidențial, reprezentanții Primăriei neagă acest lucru și spun că nicio autorizație în acest sens nu a fost eliberată.


„Nu am emis niciun fel de autorizație de construcție, pentru că nu-mi permite legea. Și dacă cuiva vreodată îi va da în cap să pună măcar ceva – o construcție ușor demontabilă, și aceea trebuia să aibă permisiune de la proprietarul terenului, dar proprietarul terenului este statul. Omul își dă seama, probabil, că mai apoi va fi pus să demoleze totul înapoi”, a adăugat Gheorghe Stegăreanu.


Menționăm că întregul lot de teren, inclusiv porțiunea de pe care s-au defrișat copacii, are o suprafață de 89 de hectare și aparține statului, dar a fost dat în arendă unor persoane fizice și agenți economici pentru o perioadă de 20-40 de ani. Terenul este din domeniul public, ceea ce înseamnă că nu poate fi înstrăinat, sechestrat sau gajat.


                                           Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load