X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Un grup de voluntari vor construi cuşti pentru animalele fără adăpost

16 noi. 2019,, 10:14   Capitala
3423 0

Un grup de voluntari din Chișinău are grijă de animalele fără adăpost. Ei vor construi cuşti din cauciucuri uzate în curţile blocurilor din Capitală.

"Nu este nimic complicat aici. Am găsit pneuri, placaj, am desenat cercuri, acesta este unul, am tăiat deja, care va servi drept bază - partea inferioară a fiecărei secțiuni la etaj. Toate acestea le fixăm cu șuruburi, le vopsim și le instalăm", a menţionat Anton Uzun, voluntra, transmite publika.md.

Pentru o astfel de cuşcă se lucrează 2 ore, plus timpul necesar pentru uscarea vopselei.

"Vrem să construim 10 căsuţe, probabil. Apoi vom vedea, depinde de cît timp vom avea la dispoziţie, cît de potrivite vor fi cuştile în fiecare curte, pentru că nu toţi locatarii sînt dispuşi să accepte un astfel de cadou", a precizat un alt voluntra.

Prima cuşcă a fost instalată pe strada Independenţei din sectorul Botanica, însă nu toți cei din zonă au fost încîntați.

Mulţi locatari dezaprobă iniţiativa deoarece cîinii şi pisicile comunitare sînt o sursă infecţii:

"Nu sînt de acord. De ce? Pentru că animalele fac mizerie, avem copii mici și nu ne place cînd ele își fac nevoile și nouă nu ne place".

"Acum vor avea propria casă și nu vor îngheța iarna, este bine? Unde este? Vor fi şi acolo. Să ştiţi că îmi este indiferent".

Alţii, însă, susţin iniţiativa.

"Este o idee bună și foarte frumoasă. Văd că pisicile nu s-au speriat".

"Ar fi de dorit să se pună și pentru cîini".

În prezent, nu există o evidenţă a animalelor comunitare. Estimările neoficiale arată că pisicile şi cîinii vagabonzi din Capitală ar depăşi 30 de mii de exemplare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав