COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Un consilier municipal îi îndeamnă pe chișinăuieni să folosească transportul public

10 sep. 16:15   Capitala
1505 0

Vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău Alexandru Odînțov a vorbit în cadrul unei conferințe de presă din 10 septembrie despre inițiativele fracțiunii privind îmbunătățirea traficului rutier în capitală, precum și despre măsurile de sporire a siguranței pietonilor.

Astfel, consilierul a remarcat activitatea Primarului General de la Chișinău privind amenajarea liniilor dedicate transportului public pe unele străzi ale capitalei.

El consideră că această activitate trebuie continuată pentru ca transportul public să se poată deplasa rapid și la timp în jurul orașului. Acest lucru va permite multor proprietari de mașini să folosească troleibuze și autobuze, ceea ce va reduce numărul blocajelor de trafic.

Alexandr Odințov crede, de asemenea, că simpla organizare a liniilor dedicate nu este suficientă; ar trebui efectuată o campanie de informare cu privire la beneficiile transportului public pentru cetățeni.

De asemenea, consilierul a atras atenția asupra faptului că blocajele de trafic din capitală sînt în creștere odată cu începutul anului de studii. În același timp, în timpul carantinei, cînd copiii erau acasă, blocajele au dispărut. Acest lucru se datorează faptului că mulți copii sînt duși la școală de către părinți cu mașina. Consilierul a sugerat ca școlile publice să se consulte cu comitetele părintești cu privire la posibilitatea modificărilor regulamentelor școlare.


O altă inițiativă pe care intenționează să o ia consilierii este de a oferi angajaților municipali precum personalul medical, profesorii, angajații Direcției transport etc. mijloace bănești pentru achiziționarea unui abonament de transport.

Alexandru Odințov a mai propus să se analizeze principalele rute ale traficului rutier în oraș, să se revizuiască spațiile de parcare, să se amenajeze treceri de pietoni sigure, să se construiască parcări la intrările în oraș pentru transportul din suburbii. Toate aceste măsuri vor reduce numărul blocajelor, vor fluidiza traficul și, cel mai important, vor îmbunătăți siguranța rutieră, a subliniat Alexandru Odințov.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽