TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un bloc de locuit din sectorul Buiucani al Capitalei, pus în carantină

Un bloc de locuit de pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei este de astăzi în izolare.

Decizia a fost luată în cadrul celulei de criză a Comisiei pentru situaţii excepţionale a Preturii Buiucani. Informaţia a fost confirmată pentru PUBLIKA TV de către pretorul de sector, Vadim Brînzaniuc. Măsura a fost luată după ce trei locatari ai acestui bloc, membri ai diferitor familii, au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

"Este o măsură poate dură, dar, considerăm noi una necesară, avînd în vedere că blocul de locuit este de tip cămin, în care locuiesc familii, privatizat şi sînt grupuri sanitare comune, bucătării comune", a menționat Vadim Brînzaniuc.

Carantina presupune că nicio persoană străină nu va avea voie să intre în acest bloc. Totodată, şi ieşirile locatarilor vor fi restricţionate. În fiecare zi, va avea voie să iasă din casă doar un membru al familiei şi numai pentru jumătate de oră. Iar locatarii care trebuie să meargă la muncă sînt obligaţi să intre în concediu medical.

Toţi oamenii vor fi obligaţi să îşi informeze medicul de familie despre starea lor şi să îşi măsoare temperatura zilnic.


Potrivit pretorului de sector, în bloc sînt 200 de apartamente.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load