COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tone de apă au curs după ce o ţeavă veche s-a spart în sectorul Biuiucani al Capitalei

Tone de apă au curs după ce o ţeavă veche s-a spart în sectorul Biuiucani al Capitalei

O porțiune a străzii Cornului din sectorul Buiucani al Capitalei a fost inundată, după ce o țeavă veche s-a spart.

Tone de apă s-au dus pe apa sîmbetei. Localnicii spun că şuvoaiele au curs fără încetare de la ora cinci dimineața. După patru ore, muncitorii de la Apă-Canal au venit la faţa locului pentru a remedia problema, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Oamenii care locuiesc în preajmă spun că, deseori, se întîmplă astfel de avarii, iar în consecinţă rămîn fără apă la robinete.

Cei de la Apă - Canal Chișinău" au declarat că nu cunosc ce cantitate de apă a curs pe stradă. Blocurile locative din preajmă au fost reconectate la apă abia la ora 13:00.


Gropile săpate de muncitorii de la Apă - Canal sînt de multe ori lăsate de izbelişte şi reprezintă un pericol pentru şoferi şi trecători. Un exemplu este şi groapa de lîngă spitalul de urgenţă de pe strada 31 August din Capitală. După efectuarea lucrărilor inginerești, care au durat cinci luni, groapa a fost acoperită anul trecut doar de ochii lumii.

"La doar cîţiva zeci de metri de poarta institutului de urgență, pe marginea drumului apare o gură de canalizare, acoperită parțial cu o plită de beton. Capacul improvizat stă doar de formă, iar dacă întîmplător, calci pe margine, poți cadea în groapa adîncă de cîțiva metri".

Segmentul periculos nu a fost nici pînă astăzi asfaltat.

„Uitați-vă și mașinile și cînd vin la Urgență și urgențele au probleme. A căzut cu roata așa. Din toate deșeurile adunate de lîngă copac, au astupat acolo.”

„ Sigur că pune în pericol Merg poate care nu știu, noaptea, mi se pare că nici lumină nu-i aici.”

„Siguranța în trafic scade pentru că atenția șoferului se îndreaptă spre groapă şi abia după asta poate fi observat pietonul.”

Pentru a rezolva problema, oamenii le propun autorităţilor mai multe soluți:

"În Europa există o lege că dacă mașina a nimerit într-o groapă, atunci Primăria achită despăgubiri șoferului. Eu consider că dacă și la noi vor exista astfel de legi, atunci vom avea mai puține gropi. Eu, în calitate de șofer, am impresia că nu există un „stăpîn” al acestui oraș.”

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load