COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Toaletele de sute de mii de lei din Valea Trandafirilor stau închise

Toaletele de sute de mii de lei din Valea Trandafirilor stau închise

Fîntînă arteziană cu muzică, teren modern de joacă pentru cei mici, un complex sportiv pentru toți pasionații de mișcare și nicio toaletă nouă.

Se întîmplă în parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica, acolo unde cabinele, instalate de cu vară, stau închise, iar singura toaletă publică din parc arată deplorabil. În lipsa unor locuri amenajate special, unii sînt nevoiți să-și facă nevoile pe unde apucă, adică tot prin parc.

Orele de sport sînt mai mult un chin decît plăcere pentru studentele care învață în Colegiul Politehnic din apropierea parcului. Acum, că își petrec lecțiile pe terenul sportiv proaspăt amenajat, fetele nu au unde să-și schimbe hainele, așa că se dezbracă și îmbracă chiar în parc, în tufiș. Asta chiar dacă autoritățile le promiteau că pe lîngă toalete, vor deschide și cîteva vestiare.


Acum ne schimbăm în parc. Merg oameni, sîntem fete.

IURIE POPȘA, ANTRENOR SPORTIV

La noi sala e în reparație și noi venim aici. – Nici o zi nu au funcționat toaletele? –Nu, au fost deschise.

Chiar dacă în jur sînt mai multe terenuri de joacă, un complex sportiv și un skatepark, unde vin zeci de oameni, unica toaletă din preajmă nu funcționează.

În așa parc numaidecît trebuie să funcționeze un veceu. Pentru că avem copii și maturi sîntem aici. Ar fi bine.

Ca să păstrăm curățenia în parc și să arate bine, desigur trebuie să funcționeze.

Deși cabinele au fost instalate încă la începutul verii, un paznic ne-a zis că stau închise din motive tehnice.

Unica toaletă deschisă se află în celălalt capăt al parcului, însă oamenii mai mult o ocolesc.

Iar cei care au venit la plajă să savureze ultimele raze de soare din această toamnă vor fi nevoiți să meargă la toaleta de alături. Veceul se află în stare mizerabilă. Ușa de la intrare nu se închide, iar cei care intră, inevitabil calcă prin excremente.

Din principiu, nu merg în așa veceuri. E murdar și deteriorat. Dar ce să facem? Acelea două, care sînt noi, nu funcționează.

Nu îți poți spăla nici mîinele, nici să te uiți în oglindă. E groaznic. În tot parcul nici o toaletă.

Responsabilii de la direcția locativ-comunală a Primăriei ne-au spus că urmează să deschidă toaletele în următoarele săptămîni, după ce vor termina lucrările de amenajare a acestora și vor angaja taxatori. Conform planului de lucru, toaletele din parcul Valea Trandafirilor urmau să fie deschise încă la începutul verii. Asemenea spații, dotate cu apă caldă, lavoar și oglinzi, urmau să fie instalate și în alte patru parcuri din Chișinău.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load