Criza energetică stiri: 775
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Tineri pictori din Chișinău și-au expus lucrările la București

12 dec. 2021,, 15:30   Capitala
2320

O expoziție de pictură și grafică cu genericul „Vis de Copil” a elevilor Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău a fost deschisă la București. Aceasta cuprinde peste 70 de lucrări.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru cultură și Arte ”Arbor” din România în parteneriat cu Asociația ”Art Liceum” din Chișinău, transmite Noi.md cu referire la MOLDPRES.

Potrivit Victoriei Nagy Vajda, președintele Asociației ”Arbor”, titlul expoziției „Vis de Copil” este inspirat de visul celor 25 de elevi ai Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău de a deveni artiști. ”Deși sînt elevi ai claselor VIII – XII, acești copii arată deja o maturitate artistică incredibilă, bazată pe studiul Academic în domeniul artelor plastice și demonstrată de nenumăratele premii obținute la nivel național și internațional.

img21009490

Printre acești elevi sînt copii care au fost transferați de la centre de plasament, iar arta și mediul licean constituie unica și adevărata lor familie. Expoziția este cu vînzare”, a precizat Victoria Nagy Vajda.


img21009490

Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” a fost fondat în 1969. Artiști precum Igor Vieru, Eleonora Romanescu, Aurel David, Dumitru Rusu-Scvorțov ș.a. au susținut educația a peste 45 de promoții – absolvenți cunoscuți în prezent în Republica Moldova și peste hotare.

img21009490

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав