COVID-19 în MOLDOVA

Tînăr de 26 de ani cercetat penal pentru escrocherie

Tînăr de 26 de ani cercetat penal pentru escrocherie

Un tînăr în vîrstă de 26 de ani, originar dintr-o localitate din r. Rîșcani, a fost reținut de către ofițerii de poliție a sectorului Rîșcani din capitală, pentru comiterea unei escrocherii.

Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru comiterea unei violențe în familie.

Individul la începutul lunii februarie, în timp ce se afla în parcul de pe str. Studenților, sub pretextul de-a efectua un apel telefonic, prin înșelăciune a dobîndit de la un bărbat de 49 de ani telefonul mobil de model „Xiaomi Note8”. Ulterior cu bunul însușit a fugit într-o direcție necunoscută. Prin fapta dată individul a cauzat părții vătămate un prejudiciu în sumă de 4 500 lei.


Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de către forțele de ordine individul a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicînd că a comis infracțiunea fiind în stare de ebrietate.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar conform legislației tînărul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load