COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tichetarea electronică, din nou amînată: Ce spun autoritățile municipale

Tichetarea electronică, din nou amînată: Ce spun autoritățile municipale

După ce ani de zile locuitorii capitalei au primit zeci de promisiuni despre implementarea proiectului taxării electronice în transportul public din capitală, noua conducere a Primăriei spune că e bine, totuși, că proiectul așa și nu a fost implementat.

În cadrul ședinței operative, viceprimarul Victor Chironda a declarat că taxarea electronică este o acțiune mult mai complexă care necesită o abordare sistemică, transmite NOI.md cu referire la agora.md.

„A fost semnată dispoziția cu privire la crearea unui grup de lucru care va face o evaluare a situației. Este un proces care a ajuns într-o situație neclară după multiplele decizii din Consiliu care au urmat una după alta și acel caiet de sarcini elaborate și respinse de CMC. Vom prezenta un plan de acțiuni despre ce trebuie să facem pentru a iniția o procedură corectă și legală de parteneriat public-privat”, a declarat Victor Chironda.


În replică, primarul, Ion Ceban, a precizat că în prezent există mai mulți potențiali investitori care ar fi interesați în finanțarea acestui proiect, dar scopul autorităților este să facă o alegere în funcție de interesele municipiului.

„ Implementarea va mai dura un pic, în schimb vom fi siguri că avem un proces cap-coadă făcut și legal dar și în cunoștință de cauză. Ceea ce s-a făcut pînă acum a fost superficial. E bine că nu s-a implementat ceea ce s-a făcut pînă acum pentru că am fi ajuns într-un proiect falit care nu duce nicăieri”, a adăugat Chironda.

Totodată, viceprimarul a subliniat că taxarea electronică este un proces complex și complicat:

„Taxarea electronică nu ține doar de procurarea utilajelor și instalarea lor în troleibuz. Este necesară regîndirea formatului de gestionare a plăților efectuate pentru călătorie, optimizarea structurii de management a întreprinderilor municipale care prestează servicii, introducerea unui bilet unic de călătorie, etc. Chestiunea asta trebuie făcută la ca la carte”.

În luna mai 2019, autoritățile municipale anunțau începerea licitației pentru tichetarea electronică. E-ticketing promitea să aducă optimizarea costurilor, să ridice veniturile din vînzarea biletelor și să ofere mai multă comoditate pentru locuitori și oaspeții orașului.

Tichetarea electronică a fost propusă în octombrie 2017, în cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load