COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Terenul Stadionului Republican a fost transmis în proprietate Ambasadei SUA

12 dec. 2018,, 12:46   Capitala
4732 10

Decretul de promulgare a legii cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil, semnat de preşedintele parlamentului, Andrian Candu, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Documentul face parte din cele cinci semnate de speaker după ce şeful statului Igor Dodon a refuzat repetat să le promulge.

Potrivit documentului, terenul cu suprafaţa de 5,1814 hectare, pe care activa anterior Stadionul Republican, va fi transmis în proprietate Statelor Unite ale Americii în vederea edificării noului sediu al Ambasadei.

Documentul prevede că guvernul va asigura determinarea valorii bunului imobil, negocierea prețului și semnarea contractului de vînzare-cumpărare a bunului imobil, pentru a garanta transmiterea cu titlu oneros a proprietății către Ambasadă.

Termenul de „titlu oneros” reprezintă, potrivit definiţiei, „contract prin care fiecare parte urmăreşte să obţină un avantaj în schimbul obligaţiilor pe care şi le asumă”.


SUA și-a arătat intenția de a procura terenul fostului stadion pe 27 decembrie 2017. Ulterior, Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii au semnat un Memorandum privind achiziționarea proprietății pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Președintele parlamentului Andrian Candu a deținut pe 10 decembrie interimatul funcției de președinte al țării pentru semnarea a cinci legi.

    0

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


    Adăuga comentariu

    Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
     X