COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

Terasele din capitală vor fi amenajate după reguli noi

16 apr. 14:33   Capitala
1815 0

Agenții economici care vor dori să amenajeze terase la Chișinău nu le vor mai amplasa în baza contractelor de locațiune funciară.

Pentru a-și desfășura activitatea, vor depune notificarea de comerț̦ și vor obține schema de amplasare de la pretura de sector, transmite Noi.md cu referire la IPN.

La amenajarea teraselor nu se permit construcții capitale, iar în cazul dislocării acestora pe lîngă unitățile de alimentație publică cu mese, scaune și umbrele, locul destinat pietonilor trebuie să fie nu mai mic de 2,5 metri. Decizia a fost aprobată la ședința Consiliului municipal Chișinău (CMC).

Mai exact, din Regulamentul care prevede organizarea activităţii teraselor a fost eliminat alineatul potrivit căruia amplasarea teraselor pe teren proprietate municipală, organizate pe lîngă unităţile de alimentaţie publică permanente, se face în baza deciziei CMC şi a contractului de superficii sau locaţiune funciară încheiat cu Primăria Chişinău. Nici perioada de funcționare a teraselor nu va mai fi stabilită de CMC.

A fost exclus și punctul care prevedea că terasele separate, organizate pe teren municipal fără relaţii funciare, funcţionează doar în perioada aprilie-octombrie.


În opinia autoarei proiectului, Inga Ionesii, viceprimar al capitalei, modificările vor simplifica organizarea şi desfăşurarea activităţii teraselor pe teritoriul Chişinăului.

În plus, în legătură cu situația epidemiologică, Inga Ionesii consideră necesară extinderea suprafeţelor comerciale în aer liber pentru deservirea consumatorilor prin intermediul teraselor adiacente unităţilor de alimentaţie publică.

Potrivit notei informative a proiectului, pînă acum, agenţii economici care prestează servicii de alimentaţie publică la terasele amplasate pe lîngă unităţile de alimentaţie publică pe teren municipal fără relaţii funciare ajungeau într-un blocaj din cauza faptului că atribuirea contractului de locaţiune funciară este o procedură îndelungată şi anevoioasă.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽