X 
Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Tarifele pentru serviciile prestate de Î.M.Piața Centrală rămîn neschimbate

7 sep. 15:31   Capitala
1868 0

În municipiul Chișinău, tarifele pentru serviciile prestate întreprinderea municipală Piața Centrală rămîn neschimbate. Consilierii Municipiului Chișinău au votat unanim pentru trimiterea proiectul de decizie la reexaminare.

Potrivit aleșilor locali, majorarea tarifelor pentru arendă ar duce la scumpirea produselor pentru consumatorii finali, transmite agora.md.

Potrivit proiectului propus spre aprobare, tarifele urmau să crească de peste 1,5 ori. Șeful Pieței Centrale susține că întreprinderea a avut de pierdut în timpul pandemiei și a suportat costuri semnificative pentru a se conforma standardelor sanitare și epidemiologice.

„Tarifele actuale pentru serviciile companiei nu s-au modificat din 2013, în timp ce tarifele la utilități, taxele și salariile au crescut, iar numărul comercianților a scăzut. Noul nomenclator prevede că tarifele vor fi stabilite separat pentru Piața Centrală și pentru piața de pe strada Carbunari nr. 9, unde se desfășoară comerțul sezonier cu material săditor și păsări de curte”, a explicat Ion Pîntea.

Consilierii s-au pronunțat împotriva majorării tarifelor și au cerut trimiterea proiectului spre reexaminare.


„Dacă majorăm prețul pentru arendă, urmează să crească prețul la produsele comercializate și prin urmare noi punem pe umerii consumatorilor prețuri mai mari la produsele care vor fi comercializate pe piață”, a declarat un ales local.

Totodată, consilierii au evidențiat faptul că această creștere nu ar fi egală pentru toți cei care închiriază spațiu la piața centrală.

„Omul care vine să vîndă o căldare de roșii va trebui să achite pentru parcarea pe care doriți să o construiți”.

În replică, Ion Pîntea susține că taxa pentru producătorul casnic este de 14 lei locul de comerț. După majorare, oamenii vor trebuie să achite cu 3,5 lei mai mult.

De asemenea, directorul cere introducerea unui tarif pentru amplasarea toaletelor bio (990 de lei pe lună) și serviciul de toaletă (3 lei/persoană) amplasate pe teritoriul pieței.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав