COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7614

Sute de spectatori s-au îmbulzit la concertul din Capitală

24 sep. 15:12   Capitala
1941 0

Iresponsabilitate totală. Sute de oameni de la noi, dar și din țările vecine au uitat de pandemie și s-au îmbulzit la concertul interpretei ruse Zivert. Deși organizatorii evenimentului s-au lăudat că au respectat toate regulile epidemiologice impuse de autorități, realitatea a fost alta.

Accesul la Teatrul Verde, acolo unde a avut loc concertul, se face doar cu certificatul de vaccinare sau testul negativ la COVID-19. Cel puţin, așa au anunțat cu cîteva zile înainte de eveniment organizatorii, transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

„Bună ziua! Prezentați, vă rog, biletele și testul. Și un act de identitate. Da, este. Treceți! Distracție plăcută!”

Toți doritorii și-au putut face testul rapid chiar în parc. Pentru a nu admite îmbulzeală, oamenii au fost îndemnaţi să vină cu cîteva ore înainte, dar chiar şi aşa, înainte de spectacol, la intrare s-au creat cozi imense. Organizatorii, însă, au declarat că nu vor admite nicio încălcare.

”Noi am respectat toate regulile pe care autoritățile le-au impus. Mă refer la măști, certificatul de vaccinare, testul la COVID. Noi am pus la dispoziție teste rapide gratis pe teritoriul parcului. Noi am cumpărat două mii de teste.”

Promisiune însă a fost încălcată cu jumătate de oră înainte de a se începe concertul. Stocul de teste s-a epuizat rapid, iar organizatorii au admis intrarea pe teritoriu fără a avea testul negativ la COVID-19 sau certificat de imunizare. Și poliția ne-a confirmat acest lucru.

„Domnul, puneți-vă masca. Domnul, masca!”

În timpul concertului, o tînără din Ucraina și-a pierdut cunoștința după ce a consumat alcool care se vindea chiar pe teritoriul teatrului.

„Intoxicație cu alcool. Am cumpărat de la magazinul de aici o sticlă cu coniac. Am băut. Fetei i-a stat rău. Deja de 20 de minute căutăm o ambulanță. Niciun medic pe teritoriu. Nicio ambulanță.”

Chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 creşte zilnic, spectatorii susțin că asemenea concerte trebuie organizate.

„- Chișinăul este super. Zivert este super. Toți am venit să privim. Atmosfera este superbă. Totul este bine.
- Dumneavoastră sînteți fără mască și mulți sînt fără, nu vă este frică?
- Noi nu ne temem. Avem testul la COVID. De asta nu retrăim.”

„E prima dată cînd participăm la un concert în așa format. Cu vaccin este mai în siguranță.”

„Concertele trebuie să fie, dar regulile epidemiologice nimeni nu le-a anulat.”

Oamenii legii susțin că au sesizat autoritățile publice locale pentru a-i retrage licența companiei care a organizat concertul. La fel, cu o atenționare au venit și către conducerea Teatrului Verde, pentru a nu permite organizarea la asemenea evenimente.

„Noi am stabilit că la un moment dat, cînd s-au terminat testele rapide au permis la mulți oameni să intre fără ca să aibă vreo confirmare, un certificat de imunizare. Acest caz a fost înregistrat și organizatorii vor fi sancționați. Dacă noi astăzi nu vom respecta reguli mai lejere care sînt impuse de către comisie, atunci comisia va pune mai stricte.”, a menționat Oleg Rusu, șef de secție INSP.

Persoanele fizice care încalcă regulile epidemiologice riscă pînă la cinci mii de lei amendă, iar cele juridice - pînă la 35 de mii de lei.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽