X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Studenții de la USM vor ca sesiunea de iarnă să fie în regim online

4 ian. 17:30   Capitala
1693 0

Studenții de la Universitatea de Stat din Moldova cu frecvență redusă au creat o petiție prin care solicită ca sesiunea de iarnă să fie în regim online în continuare. Petiția a fost semnată de peste 700 de persoane, transmite unimedia.

„Unul din motivele de bază ar fi că majoritatea studenților s-au bazat pe faptul că și acest an se va fi finisa cu studierea în regim online, respectiv mulți colegi sînt plecați peste hotare și nu pot renunța la locul de muncă”, se arată în petiție.

„Din cauza situației pandemice din țară și din întreaga lume am fost nevoiți să studiem în regim online 5 semestre consecutiv. Seminarele, laboratoarele, atestările, examenele, toate au fost online. În acest context, solicităm respectuos susținerea sesiunii de iarnă 2022-2023 în format online în continuare.

Analizînd situația de criză energetică din țară fiecare se străduie să supraviețuiască cum poate. Unul din motivele de bază ar fi că majoritatea studenților s-au bazat pe faptul că și acest an se va fi finisa cu studierea în regim online, respectiv mulți colegi sînt plecați peste hotare și nu pot renunța la locul de muncă în favoarea studiilor, deoarece sînt sume mari de bani pe care sînt nevoiți să le cheltuiască pentru procurarea biletelor și găsirea unui loc de trai pentru perioada sesiunii; alții chiar dacă sînt în țară nu își pot găsi o locuință temporară pentru 2-3 săptămîni deoarece este foarte costisitor, dat fiind faptul că prețul pentru o călătorie s-a majorat considerabil comparativ cu 2 ani jumătate în urmă, deplasarea din localități spre Chișinău crează dificultăți financiare, iar altă problemă ar fi că după ora 21:00 atunci cînd finisăm orele pur și simplu nu mai circulă transport spre localități. Printre studenții de la FR se numără multe mame cu copii de pînă la 2-3 ani și iarăși apare problema frecventării în format fizic și la toate astea se mai adaugă și riscul de infectare cu viroza respiratorie, analizînd situația în care se află școlilie și grădinițile iar spitalele sînt pline de copii și maturi infectati. Rata de îmbolnavire este considerabilă! Nu dorim să ne expunem riscului de infectare, nici noi, nici cei dragi nouă.

Venim cu o rugăminte de a ne înțelege situația în care se află majoritatea din noi și să ne ajutați pentru a rămîne ecestă sesiune de iarnă in regim online! În schimb, venim cu propunerea de a aproba regimul offline începînd cu următorul an de studii, seminarele, laboratoarele și atestările vor fi toate în format fizic iar eficiența și prezența la ore va fi confirmată și stabilă. Deoarece se promovează constant importanța vocii studenților, vă mulțumim mult pentru atenție și rugăm, încă o dată, respectuos, revizuirea dispoziției care prevede susținerea examenelor din sesiunea de iarnă 2023”, se arată în petiție.

0
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?