X 

Străzile cu caldarîm vechi din capitală pot deveni adevărate atracții turistice

27 mar. 18:32   Capitala
11598 0

În foarte multe orașe europene pavajul este un adevărat cult, o artă dezvoltată și cizelată timp de sute de ani.

Conform unei hărți vechi a orașului Chișinău, intitulată „Caldarâmul Chișinăului”, pavarea străzilor a început în anii 1860 în centrul vechi al orașului. Porțiunea de drum dintre strada Bănulescu-Bodoni și strada Pușkin, unde au loc acum lucrări arheologice, a fost pavată pînă în anii 1870. Această stradă se numea anterior Kievskaia.

Sursă: Lică Sainciuc

Specialiștii care lucrează la fața locului au descoperit în zonă o porțiune cu o lungime de aproape 20 de metri și o lățime de circa 4 metri din imediata apropiere a Muzeului Național de Artă a Moldovei.

Potrivit expertului în domeniul patrimonial Ion Ștefăniță, astfel de zone pot deveni în timp adevărate atracții turistice.

Puțini cunosc însă faptul că astfel de străzi pavate încă în perioada lui Karol Schmidt se regăsesc în mai multe regiuni ale capitalei.


Astfel, pavaje vechi pot fi admirate pe străzi precum: Schinoasa, 31 august 1989 (care a fost recent descoperit), Anton Pann- Sfîntul Andrei, Ion Pruncul și Vladimir Komarov.

Vezi mai jos un material video în care poți admira pavajul istoric din Chișinău

10
1
2
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий