X 

Strada Ismail, paralizată zilnic: Soluția ambuteiajelor kilometrice (VIDEO)

6 oct. 2020,, 18:01   Capitala
6400 4

Zilnic, șoferii moldoveni pierd ore întregi în ambuteiajele din capitală. Regiunea unde se circulă bară la bară practic la orice oră este strada Ismail, care nu are „odihnă” niciodată.

Din dorința de a afla cauza reală a ambuteiajelor din această zonă, dar și cum am putea scăpa de ele, am apelat la experții din domeniul siguranței rutiere, care spun că „vinovată” de acest lucru s-ar face „lipsa unei șosele de centură a orașului, dar și proasta gestionare a ceea ce există ca rute de ocolire a orașului”.

„Intersecția străzii Ismail cu Calea Moșilor și Calea Basarabiei trebuie privită nu ca o intersecție de străzi urbane, dar ca rute (drumuri) de penetrare a orașului de la Nord-Est spre Sud-Vest și Sud. De asemenea, legătura sectoarelor Râșcani și Ciocana cu Botanica, se face preponderent prin intermediul acestei intersecții. Situația poate fi îmbunătățită doar prin construcția unui nod rutier denivelat, pentru a devia fluxurile, iar o altă soluție temporară ar fi de a mai canaliza fluxurile existente, însă fără a restricționa unele din direcții, aceasta ar fi imposibil”, a declarat pentru Noi.md Ilie Bricicaru, doctor în ştiinţe tehnice, expert internaţional în siguranţă rutieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?