Strada din Chișinău care devine treptat o stradă pietonală

Strada din Chișinău care devine treptat o stradă pietonală

Strada Veronica Micle din Capitală ar putea deveni pietonală. În perioada următoare, municipalitatea planifică să organizeze aici iarmaroace cu produse sezoniere.


Iarmaroacele vor fi organizate periodic pentru a obișnui locuitorii orașului cu ideea pietonalizării segmentului de drum.   


„O dată la două săptămîni pe strada Veronica Micle o să fie iarmaroc sezonier. Vrem să o popularizăm ca să devină o zonă pietonală”, a declarat în context primarul general inetrimar Ruslan Codreanu, scrie Agora.


De la 1 iunie, iarmaroace vor fi organizate și în celelate sectoare ale Capitalei. Pretorii urmează să decidă unde anume vor fi amenajate. Producătorii de fructe și legume care vor dori să-și comercializeze marfa în aceste zone vor trebui să depună o cerere prealabilă la autoritatea locală.  


Amintim că anterior și reprezentanții Centrului de urbanism au manifestat inițiatova ca strada Veronica Micle să devină pietonală. Potrivit specialiștilor, acest lucru ar mai elibera centrul Chișinăului de traficul rutier, dar ar și înfrumuseța orașul. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load