COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stația de epurare a apelor uzate, inspectată de funcționarii din primărie

 Stația de epurare a apelor uzate, inspectată de funcționarii din primărie

Viceprimarul, Ilie Ceban, împreună cu responsabilii din domeniu, au inspectat Stația de epurare a apelor uzate, pentru a vedea la ce etapă sînt lucrările de construcție.

Despre aceasta a anunțat într-o postare pe pagina sa de facebook, primarul general al capitalei, Ion Cebanu.

”În prezent, din cele trei lacuri de acumulare a nămolului de la stația de epurare, două din ele sînt aproape acoperite, iar al treilea urmează să fie finisat.
Totodată, pentru a scăpa de mirosul provocat de cele 118 geotuburi, acestea vor fi pulverizate cu o soluție specială. Acum sînt anunțate licitații pentru procurarea de soluții și pulverizatoare în acest scop”, a scris primarul.


Potrivit edilului, problema Stației de epurare a apelor uzate este una veche, iar în 12 ani, acest obiectiv a devenit o bombă ecologică. Mai mult, proiectul de reconstrucție a stației, care costă 24 de milioane de euro, a fost tărăgănat 3 ani de zile.

”Actualmente am restartat lucrările de construcție a obiectivului, dar am schimbat și termenii de executare. La Stația de epurare a apelor uzate se lucrează zilnic. Subliniez, problema mirosului urît în capitală, în proporție de 90%, nu este cauzat de Stația de epurare. Problema este mai degrabă în acele 500 de mii de metri cubi de nămol, care a fost depozitat în 3 lacuri de acumulare. Reiterez, două lacuri de acumulare au fost astupate, urmează să fie acoperit și cel de-al treilea, iar nămolul de acolo să fie depozitat în altă parte. Actualmente sîntem în perioada de testare a soluțiilor la centrifugi care diminuează mirosul urît cu 50%. Doar că situația nu este atît de simplă pe cît pare. Noi avem pe lîngă cele 500 de mii de metri cubi de nămol, alte aproximativ 200 de mii de metri cubi, care sînt sursa mirosului neplăcut în capitală”, a spus Ceban.

Totodată, edilul a precizat că lucrările de construcție care se desfășoară actualmente la Stația de epurare a apelor uzate, nu va schimba cantitatea de nămol prelucrată zilnic, iar cele 24 de milioane de euro sînt destinați pentru reînnoirea stației și a utilajelor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load