Starea în care se află cele cinci „porţi” ale Chişinăului (VIDEO, FOTO)

Starea în care se află cele cinci „porţi” ale Chişinăului (VIDEO, FOTO)

Practic toate cele cinci intrări în oraşul Chişinău necesită reparaţie urgentă. O poate spune oricine vizitează capitala ţării noastre şi vede cum inscripțiile arhitecturale cu denumirea oraşului riscă să se dărîme. 


Din păcate, în prezent, toate cele cinci „porţi” ale Chişinăului sînt lăsate de izbelişte, şi asta pentru că ele se află în gestiunea… nimănui.


Potrivit arhitectului-şef interimar al municipiului Chişinău, Alexei Ţurcan, la momentul actual nimeni nu mai are grijă de aceste construcţii, iar în opinia acestuia, de starea inscripţiilor arhitecturale ar trebui să se preocupe Primăria, mai cu seamă dacă acestea se află pe teritoriul capitalei.


La momentul actual, aceste semne nu se află în gestiunea nimănui. Deoarece sînt amplasate pe teritoriul oraşului, ar trebui ca Primăria să aibă grijă de aceste construcţii. De la instalarea lor, tot Primăria a făcut renovări la necesitate. Oficial ele nu sînt incluse în patrimoniul oraşului. Eu cred că ele trebuie incluse în gestiunea Primăriei, dacă se află pe terenurile orașului. Iar dacă sînt amplasate în limita drumurilor publice aflate în gestiunea statului, acolo statul ar trebui să poarte de grija acestor construcții”, a menționat Alexei Ţurcan, intervievat de Noi.md.


Cele cinci inscripţii cu denumirea oraşului Chişinău se află la ieşirea din Ialoveni, la intersecția dintre Șoseaua Balcani și Calea Ieșilor, la ieşirea din comuna Stăuceni, la hotarul dintre Sîngera și Chișinău şi la ieşirea din Colonița.


Potrivit arhitectului-şef interimar al municipiului Chişinău, majoritatea semnelor au fost instalate încă în perioada sovietică de către „serviciile anumitor ministere”.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load