COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Spitalul de Copii nr.1 din capitală va fi dotat cu ultrasonograf nou

Spitalul de Copii nr.1 din capitală va fi dotat cu ultrasonograf nou

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a participat la semnarea acordului de finanțare în cadrul Proiectului de granturi pentru securitate umană Kusanone, implementat de Ambasada Japoniei la Chișinău.

Beneficiarul grantului în valoare de 57 240 USD este IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii (SCMC) nr.1, care urmează să procure un ultrasonograf nou, transmite NOI.md cu referire la oficial.md.

În cadrul IMSP, SCMC nr.1 anual primesc asistență consultativ-diagnostică/tratament circa 10 000 de copii din municipiul Chișinău și din țară. Majoritatea (cca 85%) se internează, avînd indicații pentru asistența medicală în staționar, fiind copii de vîrstă fragedă, inclusiv sugari cu afecțiuni respiratorii acute și boală diareică acută în stare gravă sau foarte gravă. Acesta fiind contigentul cel mai vulnerabil din punct de vedere medical. Anual în cadrul instituției se efectuează aproximativ 7 mii de investigații ultrasonografice, ce permit stabilirea diagnosticului rapid și corect, invclusiv identificarea afecțiunilor somatice asociate, malformațiilor congenitale, care necesită abordare complexă, multidisciplinară. Astfel, noua achiziție va contrubui la creșterea calității procesului consultativ-diagnostic al copiilor asistați.


Proiectul Kusanone se implementează în Republica Moldova din anul 2008, iar pînă în prezent au fost finanțate 64 proiecte în valoare totală de 5.3 milioane USD, din care peste 70% în domeniul sănătății.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load