Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Spații Verzi a intervenit în 400 de activități pentru siguranța locuitorilor

5 iul. 22:00   Capitala
1493

Pe parcursul ultimei săptămîni, angajații Î.M. „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi” au intervenit prompt în circa 400 de activităţi, în desfășurarea lucrărilor planificate sau cele apărute în regim de urgenţă, conform solicitărilor locuitorilor municipiului Chişinău sau agenților economici.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în sectoarele municipiului s-a intervenit în 61 de adrese unde s-au efectuat lucrări silvotehnice necesare şi planificate în cazul a 360 de arbori.

„Serviciul specializat “lichidare avarieri” a fost solicitat la 7 adrese, iar în urma intervenţiei prompte a specialiştilor calificaţi s-a reuşit igienizarea a 9 arbori, excluzîndu-se definitiv riscul pentru locuitorii sectoarelor respective. În scopul realizării planurilor de activitate şi intervenţia oportună, Secția Inspectorat a AGSV a emis, în aceeaşi perioadă, 26 de acte de examinare fitosanitară, ce ulterior au fost depuse la Agenția de Mediu pentru eliberarea autorizațiilor de tăiere.

Săptămîna curentă urmează alte intervenţii silvotehnice planificate ce se vor solda cu activităţi specializate pe 23 de adrese, ceea ce va permite ajustarea tehnologică conformă a 214 arbori. Inspectorii AGSV se vor deplasa în sectoarele oraşului pentru examinarea fitosanitară a arborilor în vederea planificării lucrărilor necesare şi neadmiterea eventualelor situaţii de urgenţă în spaţiile verzi adiacente instituțiilor de educaţie, de acordare a serviciilor medicale sau alte adrese vizitate frecvent de cetățeni”, a declarat Ceban.

Întreprinderea Municipală „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” solicită locuitorilor capitalei cooperare în situaţiile care cer implicarea serviciilor specializate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав