Sesizarea depusă împotriva lui Ion Ceban a fost respinsă

Sesizarea depusă împotriva lui Ion Ceban a fost respinsă

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) a respins astăzi sesizarea Partidului Unității Naționale (PUN) prin care se solicita anularea înregistrării candidatului Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Ion Ceban, în cursa pentru Primăria Chișinău.


În sesizarea PUN se arăta că socialiștii au plasat circa 100 de panouri publicitare în Chișinău și Bălți, declarînd cheltuieli de doar 160 de mii de lei, fapt ce ar demonstra că aceștia nu declară toate cheltuielile, așa cum îi obligă legislația. Drept argument, cei de PUN indică faptul că au doar 16 panouri, dar au achitat pentru acestea peste 200 de mii de lei.


Secretarul CECC, Vitalie Miron, a declarat că sesizarea PUN ar fi una „fără probe”, fapt pentru care aceasta a fost respinsă ca fiind inadmisibilă. 


În aceeași ședință, CECC a respins sesizarea socialiștilor prin care solicitau descalificarea din cursa electorală a candidatului PDA-PAS, Andrei Năstase, pe motiv că a fost susținut de președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, printr-o declarație făcută pe 30 aprilie curent. 


CECC susține că această sesizare a fost depusă cu încălcarea termenelor legale și este neîntemeiată, întrucît Andrei Năstase nu l-a implicat pe președintele celui mai influent partid european în campania sa electorală.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load